Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Engine / Drive Train

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-24-2014, 09:56 PM
mcole80 mcole80 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jul 2010
Boat: MasterCraft X-15 2010 MCX
Location: northeast
Posts: 25
Engine Noise 2010 X15 MCX

Guys I have attached a video with a noise that I can't identify what it is nor where it could be coming from. Any help would be appreciated.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by mcole80; 07-25-2014 at 10:46 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-24-2014, 10:00 PM
Aric'sX15's Avatar
Aric'sX15 Aric'sX15 is offline
MC Addict
 
Join Date: Nov 2007
Boat: 85' S&S
Location: DFDUB
Posts: 5,021
nothing is attached sir
__________________
"if one day the speed kills me, do not cry because i was smiling." -Paul Walker
Reply With Quote
  #3  
Old 07-25-2014, 12:07 AM
mcole80 mcole80 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jul 2010
Boat: MasterCraft X-15 2010 MCX
Location: northeast
Posts: 25
Sorry Guys, here is the video and noise. I could really use some help. The dealer replaced my fault fuel pump, did some maintenance, replaced transmission fluid(oil), oil change, all impellers and when I got the boat back, this noise along with another, which turned out to be the muffler and a gasket but not sure which one, still trying to figure this out.

If anyone has any idea on this noise, it would be appreciated, it is 2 hour drive for me to get the boat back and forth to dealer.
Thank you
Attached Files
File Type: mov BoatNoise0724_2257.mov (3.17 MB, 140 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 07-25-2014, 12:26 AM
CiscoStu's Avatar
CiscoStu CiscoStu is offline
TT Regular
 
Join Date: Apr 2010
Boat: 2006 X-30, MCX
Location: S. Alberta, Canada
Posts: 132
Is the boat in the water in that vid? It sort of sounds like there's air in the water pump or somewhere in a hose? Did you try revving it up a little?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-25-2014, 05:37 AM
CantRepeat's Avatar
CantRepeat CantRepeat is offline
 
Join Date: Jul 2008
Boat: 06 X30
Location: Roll Tide!!
Posts: 8,684
To me, it sounds like a bearing going bad in either the water pump of the alternator.
__________________
Tim
Gone, surfing.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-25-2014, 10:45 AM
mcole80 mcole80 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jul 2010
Boat: MasterCraft X-15 2010 MCX
Location: northeast
Posts: 25
boat is in the water and transmission is engaged and moving like 3 miles per hour.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-25-2014, 10:54 AM
CantRepeat's Avatar
CantRepeat CantRepeat is offline
 
Join Date: Jul 2008
Boat: 06 X30
Location: Roll Tide!!
Posts: 8,684
Quote:
Originally Posted by mcole80 View Post
boat is in the water and transmission is engaged and moving like 3 miles per hour.

Does it make the noise when at idle and in neutral?
__________________
Tim
Gone, surfing.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-25-2014, 11:09 AM
CC2MC's Avatar
CC2MC CC2MC is offline
MC Devotee
 
Join Date: Aug 2012
Boat: 2003 Maristar 210 Predator
Location: Alabama
Posts: 1,120
What Cant said.^^^ Does it disappear as the motor revs higher? So the other chirping noise, you posted was fixed and it was the exhaust or gasket? Did they show you what the issue was or tell you what was causing the noise?
Reply With Quote
  #9  
Old 07-25-2014, 12:08 PM
mcole80 mcole80 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jul 2010
Boat: MasterCraft X-15 2010 MCX
Location: northeast
Posts: 25
I am pretty sure it is making it in neutral and engaged. This is a 2010 X15 with MCX, 297 hours. The boat ran flawless for 285 hours. My fuel Pump went out at 285, had it replaced, I took to authorized MasterCraft dealer, 2 hours away, he replaced all impellers, pump and ballast, changed transmission oil and oil change, spark plugs and a few other things. Since this, my muffler has gone out or the gasket, and this noise continues. I am trying to find a better mechanic at the lake where I keep my boat.

If it makes noise at idle and when engaged what would that lead you to believe?
Thanks for responding
Reply With Quote
  #10  
Old 07-25-2014, 12:12 PM
mcole80 mcole80 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jul 2010
Boat: MasterCraft X-15 2010 MCX
Location: northeast
Posts: 25
I specifically told them to give me the old mufflers, he originally told me it was the muffler, I had to order the muffler as they told me it would take possible 30 days. when the muffler was removed, he told me I needed a new gasket and they replaced both but still told me it was the muffler not the gasket making the knocking noise. To be honest, I am not sure what to believe but the knocking noise is gone but the chirping or the noise in this post is still there and I know it is not normal. Each time they called me they said the boat was water tested and all is good but this noise should not be there. thanks for responding.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 05:42 AM.