Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Electrical

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-14-2014, 11:49 PM
pimp800 pimp800 is offline
TT Regular
 
Join Date: Jan 2014
Boat: soon to be owner
Location: Georgia
Posts: 50
new boat owner.. problems!!

hello, newbie here.. i purchased a 2008 xstar yesterday and today i was doing some cleaning on interior listening the radio and the beeper went off for battery going low, I immediatley turned batteries off and hooked my charger up.. batteries charged for about 5 hrs, now when i turn battery on none of my gauges will work and my digital screen on dash will not power on, i can hit and hold the menu button and the screen will power on and it says please wait but when i release menu button the screen shuts down. any ideas or simple solutions?? any help would be greatly appreciated..
Reply With Quote
  #2  
Old 03-14-2014, 11:54 PM
atthelake's Avatar
atthelake atthelake is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Feb 2011
Boat: 2014, X30, 6.0 Gen2
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 382
Unhappy

You able to get your hands on a battery load tester? Sounds like they may be nfg. When you were charging your batteries, did everything function properly then?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2014, 11:57 PM
ski/hunt's Avatar
ski/hunt ski/hunt is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Feb 2010
Boat: 96 PS205
Location: Southeast
Posts: 668
Test batteries. Sounds like its toast.... Unless the prior owner kept them up in off season--the life of a battery is compromised without activity----(charging)
__________________
You haven't lived until you grab a wild hog by the legs when a dog is holding him by the ear!!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-14-2014, 11:58 PM
pimp800 pimp800 is offline
TT Regular
 
Join Date: Jan 2014
Boat: soon to be owner
Location: Georgia
Posts: 50
yes. my stereo and all tower lights and all other lights are working perfectly, just no power to gauges or vdig.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-14-2014, 11:59 PM
pimp800 pimp800 is offline
TT Regular
 
Join Date: Jan 2014
Boat: soon to be owner
Location: Georgia
Posts: 50
also on the circuit panel next to batteries the light is on on the bottom that says 24hr memory
Reply With Quote
  #6  
Old 03-15-2014, 12:04 AM
ski/hunt's Avatar
ski/hunt ski/hunt is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Feb 2010
Boat: 96 PS205
Location: Southeast
Posts: 668
BTW---congrats on the new boat!!! And there is a "Rule" around here.....PICTURES of your new toy!!! (It helps to get answers to ???'s)
__________________
You haven't lived until you grab a wild hog by the legs when a dog is holding him by the ear!!
Reply With Quote
  #7  
Old 03-15-2014, 12:04 AM
bcboy's Avatar
bcboy bcboy is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Mar 2006
Boat: 2008 X-star
Location: westcoast
Posts: 110
Try disconnecting the battery leads and then resetting them...sometimes that is all it takes :-)
Kind of like a reboot.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-15-2014, 12:11 AM
pimp800 pimp800 is offline
TT Regular
 
Join Date: Jan 2014
Boat: soon to be owner
Location: Georgia
Posts: 50
hey thanks guys for the fast replies, not a good pic but you get the idea, this is me on way home with it, looking forward to doing my homework and getting good info from this forum... a big change from my four winns bowrider and pontoon...lol

Reply With Quote
  #9  
Old 03-15-2014, 12:37 AM
ski/hunt's Avatar
ski/hunt ski/hunt is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Feb 2010
Boat: 96 PS205
Location: Southeast
Posts: 668
Nice!!! Good looking setup there....hang around here, these fellas are a treasure trove of info!! You'll get everything sorted out in time for good weather.
__________________
You haven't lived until you grab a wild hog by the legs when a dog is holding him by the ear!!
Reply With Quote
  #10  
Old 03-15-2014, 01:00 AM
Mark's Avatar
Mark Mark is offline
TT Regular
 
Join Date: Apr 2013
Boat: Xstar 2008
Location: South Africa
Posts: 74
Try removing the kill switch and then reinsert. I have a faulty kill switch which does exactly what you are saying. Good luck and enjoy your Xstar, I love mine and think the 2008 is better than the 2014.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:00 AM.