Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Engine / Drive Train

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-27-2013, 10:07 PM
glasswater glasswater is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jun 2013
Boat: Mastercraft prostar 210 1993 Corvette LT-1
Location: Midwest
Posts: 5
Angry 93 LT-1 Forefiring @ 3000 rpm & above Problem

I have a 1993 Mastercraft pro star 205 with the corvette LT-1 that is having ignition issues.
I have replaced everything including the long block and it has the same problem. The engine makes a popping noise "Forefires" into the intake manifold when the engine is at 3000 RPM and above.
The computer program from OBD diagnostics says the temperature is jumping from -49 to 290 degrees and the MAP sensor is not working? I have replaced the map sensor three times, the entire wiring harnes, and the temperature sensors four times. I have also replaced the 4 coils, the ECM, the knock sensors, the thottle positioning sensor, the Magnetic crank shaft positioning sensors, the fuel pump (twice) spark plugs & wires, 8 injectors, the list goes on & on... If anyone has ever know someone who had this happen to them please let me know.
Is it the MEFI 1 computer that is no longer available?

Jon 262-370-4005
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 10:25 PM.