Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Ballast

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-07-2012, 05:37 PM
stu272 stu272 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Mar 2011
Boat: 2006 X-45
Location: Northeast
Posts: 24
06 x-45 ballest not working

So here's the problem I'm having when I go to fill ballest all three swiches light up and the breaker in the back compartment starts buzzing. I thought the breaker had gone bad so when I got home and check it out all pumps worked fine. Back on the lake and same problem. Bring it home works fine again. The front and rear breakers are'nt tripping. It's like the pumps won't work under the load of water filling up to the pumps. I've checked all the wires everything looks fine. Anybody have any ideas what it could be?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-11-2012, 04:59 PM
stu272 stu272 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Mar 2011
Boat: 2006 X-45
Location: Northeast
Posts: 24
ballest

Sometimes you have to figure it out yourself. The breaker box in the port locker has a negative and positive wire that goes to battery # 2. I removed the wires and cleaned and replaced. All the pumps are working fine . The connectors on the battery didn't even look dirty. Just wanted to let everybody know.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2012, 06:38 PM
Jonb1822 Jonb1822 is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Oct 2011
Boat: 2014 X25
Location: Southeast
Posts: 293
Thanks for updating. Might be useful down the road.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-22-2012, 01:13 PM
connormcmullin1@gmail.com connormcmullin1@gmail.com is offline
TT Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Boat: Mastercraft,X45, 2006, 8.1L
Location: Southwest
Posts: 7
This happened to me on my 06 x45 and it happened to be the alternator was not working right so the buzzing was because of low voltage so I changed the display selector and my ballast started to work. It was random but worked for me.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:04 PM.