Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > General / Other

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-24-2012, 07:59 AM
agarabaghi agarabaghi is offline
MC Devotee
 
Join Date: Mar 2011
Boat: 1994 Mastercraft Prostar 205
Location: Southeast
Posts: 1,816
Fuel sender?

Is there a float / moving piece in the fuel sender on my 2006 X1 with MCX engine?





My fuel gauge seems to want to tell me im always full now, i believe this happened to me once, and filling the tank up all the way knocked it back into working. Just wondering if there are actually any moving parts of my type of sender...
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2012, 08:40 AM
willyt's Avatar
willyt willyt is offline
MC Devotee
 
Join Date: May 2009
Boat: ER xstar
Location: high in the middle and round on both ends
Posts: 1,877
Not cool. Those are the first two pictures youve ever posted without a beer or hot chick in the background. (or in a reflection).

Im having the same problem...
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2012, 08:51 AM
JRW160's Avatar
JRW160 JRW160 is offline
MC Devotee
 
Join Date: Mar 2008
Boat: 2003 X2
Location: Huntsville, AL
Posts: 1,283
Mine pretty much always reads full as well. I trialer mine and fill up every time we go out, so it's not really a problem I've looked into.
__________________
2003 X2
Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2012, 08:55 AM
mikeg205's Avatar
mikeg205 mikeg205 is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2011
Boat: 1995 Pro Star 205 5.7 Liter
Location: Plainfield - Joliet, IL
Posts: 11,403
Send a message via Skype™ to mikeg205
Quote:
Originally Posted by willyt View Post
Not cool. Those are the first two pictures youve ever posted without a beer or hot chick in the background. (or in a reflection).

Im having the same problem...
there's a beer holder at least in the first pick...
__________________
...A bad day water skiing still beats a good day at work...1995 Pro Star 205....
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2012, 08:58 AM
mikeg205's Avatar
mikeg205 mikeg205 is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2011
Boat: 1995 Pro Star 205 5.7 Liter
Location: Plainfield - Joliet, IL
Posts: 11,403
Send a message via Skype™ to mikeg205
When I replace mine...the old one had a float...the new one had sensors..its only 2 years old - still working....could be a grounding issue - the new sensor did not seem as rugged as the original.
__________________
...A bad day water skiing still beats a good day at work...1995 Pro Star 205....
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2012, 09:01 AM
agarabaghi agarabaghi is offline
MC Devotee
 
Join Date: Mar 2011
Boat: 1994 Mastercraft Prostar 205
Location: Southeast
Posts: 1,816
Reply With Quote
  #7  
Old 01-24-2012, 09:46 AM
CantRepeat's Avatar
CantRepeat CantRepeat is online now
 
Join Date: Jul 2008
Boat: 06 X30
Location: Roll Tide!!
Posts: 8,494
There is no float in that replacement type unit.

Did you set it for full and empty when you installed the replacement?
__________________
Tim
Gone, surfing.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-24-2012, 09:55 AM
agarabaghi agarabaghi is offline
MC Devotee
 
Join Date: Mar 2011
Boat: 1994 Mastercraft Prostar 205
Location: Southeast
Posts: 1,816
Set it? When i replaced it a few months ago, it just started working...
Reply With Quote
  #9  
Old 01-24-2012, 09:59 AM
gatorguy's Avatar
gatorguy gatorguy is offline
MC Fanatic
 
Join Date: May 2007
Boat: 1997 PS205, x-14 someday
Location: halfway between right and left coast
Posts: 761
The one in my 97 ps205 looks very similar. It reads full when the tank is all the way full, but as it starts to empty the needle just pings from full to empty the whole time the key is on. I just ordered the replacement unit from Skidim, but haven't put it on yet. I tried messing with the old one first, but couldn't make it work any better.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-24-2012, 10:00 AM
agarabaghi agarabaghi is offline
MC Devotee
 
Join Date: Mar 2011
Boat: 1994 Mastercraft Prostar 205
Location: Southeast
Posts: 1,816
We mine was working fine for a while. I know this happened once, and i just topped off the tank and ran it down and it started working again...

I have no clue how much gas is in my boat right now haha
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:34 AM.