Go Back   TeamTalk > General MasterCraft Topics > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-30-2011, 01:12 PM
x2danger x2danger is offline
TT Newbie
 
Join Date: May 2010
Boat: Mastercraft X2 2003 Predator
Location: Southeast
Posts: 11
Which ballast pump?

My stock ballast pump stopped working, it's a jabsco model# 8xxxxx. I looked for a new one online and they run about $240! Is there a cheaper maybe better alternative?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-30-2011, 01:37 PM
CantRepeat's Avatar
CantRepeat CantRepeat is online now
 
Join Date: Jul 2008
Boat: 06 X30
Location: Roll Tide!!
Posts: 8,078
Check wakemakers.com. The ballast puppy is the one you want.
__________________
Tim
Gone, surfing.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-30-2011, 02:07 PM
x2danger x2danger is offline
TT Newbie
 
Join Date: May 2010
Boat: Mastercraft X2 2003 Predator
Location: Southeast
Posts: 11
Any cheaper options?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-30-2011, 02:37 PM
vision's Avatar
vision vision is offline
MC Devotee
 
Join Date: Jun 2006
Boat: 2008 X Star, 2005 X2
Location: Cary NC, Lake Gaston
Posts: 1,071
Quote:
Originally Posted by x2danger View Post
Any cheaper options?
Johnson Pumps. Again, contact WakeMakers.
__________________
2008 X star, 2005 X2
Reply With Quote
  #5  
Old 07-30-2011, 05:35 PM
CantRepeat's Avatar
CantRepeat CantRepeat is online now
 
Join Date: Jul 2008
Boat: 06 X30
Location: Roll Tide!!
Posts: 8,078
Quote:
Originally Posted by x2danger View Post
Any cheaper options?
$219 at wakemakers.com, if you call Jason he may cut you a small discount for being a TT member.
__________________
Tim
Gone, surfing.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-31-2011, 08:52 AM
JRW160's Avatar
JRW160 JRW160 is offline
MC Devotee
 
Join Date: Mar 2008
Boat: 2003 X2
Location: Huntsville, AL
Posts: 1,244
The johnson ones are $169 and the jabsco's are $219
http://www.wakemakers.com/wakeboard-ballast-pumps
__________________
2003 X2
Reply With Quote
  #7  
Old 07-31-2011, 10:04 AM
bcd bcd is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jul 2011
Boat: 2014 X-2
Location: Dubuque, IA
Posts: 467
My pumps were intermittently not working and then finally quit all together. I took the motors apart, cleaned up the brush contact area, greased the bushings and put them back together. I also polished the pump housing as shown in different post. They're both working as good as new now. I can take some pictures on the process if you're interested.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-31-2011, 11:51 AM
edge0 edge0 is offline
TT Regular
 
Join Date: Nov 2007
Boat: 2008 X15
Location: Midwest
Posts: 80
Quote:
Originally Posted by bcd View Post
My pumps were intermittently not working and then finally quit all together. I took the motors apart, cleaned up the brush contact area, greased the bushings and put them back together. I also polished the pump housing as shown in different post. They're both working as good as new now. I can take some pictures on the process if you're interested.
interested
Reply With Quote
  #9  
Old 07-31-2011, 01:33 PM
x2danger x2danger is offline
TT Newbie
 
Join Date: May 2010
Boat: Mastercraft X2 2003 Predator
Location: Southeast
Posts: 11
+1 interested
Reply With Quote
  #10  
Old 08-01-2011, 08:33 PM
bcd bcd is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jul 2011
Boat: 2014 X-2
Location: Dubuque, IA
Posts: 467
Here are some pictures of what I did to clean up the motor to improve their performance. I also polished the pump housings, but there's a different post someone did for that.
Attached Images
     
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:33 AM.