Go Back   TeamTalk > General MasterCraft Topics > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-27-2011, 05:33 PM
muldog72 muldog72 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Boat: Mastercraft, X14 2011 Ilmor 6.0
Location: Midwest
Posts: 6
2011 X14 w/ Ilmor 6.0 performance problems!!

I have a 2011 X14 w/ Ilmor 6.0. I have 30hrs on it, poor hole shot and sluggish mid-range. Top end 40 MPH at 5000 RPM. I feel with this new motor from Ilmor and the R&D put into it, this baby should have the power and the top end! There is a serious problem. For the 5K engine upgrade something is not right. My kids wakeboard and I am a barefooter, hence the reason for the engine upgrade. Bigger boat, more horsepower to offset....

Is it prop sizing issues? Is it transmission issues? Is it not enough air flow?

Mastercraft please help!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2011, 05:35 PM
MIskier's Avatar
MIskier MIskier is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Jan 2011
Boat: 2006 PS 190 w/ mini tower
Location: Gulf Coast
Posts: 575
Is this a problem that has just popped up of has it been sluggish from the delivery?
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2011, 05:39 PM
muldog72 muldog72 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Boat: Mastercraft, X14 2011 Ilmor 6.0
Location: Midwest
Posts: 6
It has been sluggish from delivery!! I thought after break-in that it would improve.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-27-2011, 05:50 PM
Huskie05's Avatar
Huskie05 Huskie05 is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Feb 2011
Boat: Mastercraft, X55,LSA
Location: West
Posts: 390
I ran into a 55 at Mead that was saying the same thing. Glad I have the LSA super charged. All the over heating issues fixed, running like a champ.... I am sure Ilmor will get it dialed in.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-27-2011, 05:54 PM
sand2snow22's Avatar
sand2snow22 sand2snow22 is offline
MC Maniac
 
Join Date: Aug 2005
Boat: MC
Location: p-town
Posts: 3,766
Do you know if you have the updated ECM?
Reply With Quote
  #6  
Old 07-27-2011, 06:15 PM
ddanenberger ddanenberger is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Dec 2010
Boat: 2011 X-25
Location: central
Posts: 259
I have the 6l ilmore in our x25- definately not sluggish.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-27-2011, 06:21 PM
MIskier's Avatar
MIskier MIskier is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Jan 2011
Boat: 2006 PS 190 w/ mini tower
Location: Gulf Coast
Posts: 575
Quote:
Originally Posted by muldog72 View Post
It has been sluggish from delivery!! I thought after break-in that it would improve.
There is an ECM update that you need to find out if the boat has. Have you had it in for the post break-in inspection?
Reply With Quote
  #8  
Old 07-27-2011, 06:27 PM
Huskie05's Avatar
Huskie05 Huskie05 is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Feb 2011
Boat: Mastercraft, X55,LSA
Location: West
Posts: 390
Quote:
Originally Posted by sand2snow22 View Post
Do you know if you have the updated ECM?
no idea my man
Reply With Quote
  #9  
Old 07-27-2011, 06:47 PM
gts-20's Avatar
gts-20 gts-20 is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Apr 2009
Boat: 2008 Prostar 214 w/ mini tower mcx
Location: Houston/Austin TX.
Posts: 514
Our PS214 w/ MCX and all the X14 options runs between 46-49 mph depending on load, and has a monster hole shot. Seems to me there is definatly something not right with your rig
Reply With Quote
  #10  
Old 07-27-2011, 08:34 PM
BIGBADBLUE's Avatar
BIGBADBLUE BIGBADBLUE is offline
MC Devotee
 
Join Date: Jul 2005
Boat: '94 Prostar 205
Location: Southeast
Posts: 1,060
Something sounds wrong our 5.7 Ilmore runs at 45-46 with a nice hoe shot. I came from a 205 an it is comparable
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 01:03 PM.