Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Electrical

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-23-2008, 11:08 PM
scottyb scottyb is offline
TT Regular
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 41
No power to gauges

I replaced the mmdc ( dash computor) in my 04 x-star and still have no gauges. I took apart and cleaned just about every wire conection and terminal I could find. I'm guessing its a power issue to the mmdc box.
Does anyone know were I can find a service manual or some wiring diagrams to help me figure this thing out?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-24-2008, 08:22 AM
bturner2's Avatar
bturner2 bturner2 is offline
MC Devotee
 
Join Date: Mar 2008
Boat: Maristar 200VRS w/ X2 Package, 2007, 310HP
Location: Brighton, MI
Posts: 2,254
Gauge problems seem to be common with all boats using the digital gauges by Keyser Medallion. I have a recent post about my volt and temp gauges and have been searching for answers also. Appearently this system is a bit twitchy (to say the least). From what I've been able to gather they use a shared bus to pass data. Any noise or a mal functioning gauge can cause all the gauges to go dead or stop working for no appearent reason. I've been doing searches for a couple days and have found numerous posts from all manufactures sites that use this gauge set. Fixes range from running seperate hot and ground wires directly from/to the MDC to replacing the entire gauge set and MDC. Mike at MC of Charlotte recommended taking my problem to the dealer as they now (or at least should if they are a good dealer) have a gauge test system that is supposed to pin point the problem without guessing. All this being said here is the link to the Keyser Web Site and one from Epic (Toyota Boat Owners Site) that has the wiring diagram. I also have the trouble shooting guide but it's a PDF and couldn't figure out how to paste into this reply. If you want it I can Email it to you. You may also want to search themalibucrew.com site for more information. It seems to be loaded with gauge problems.

http://www.medallionis.com/products/...y&type=modules
http://www.epicmarine.com/docs/Digit...ment_Guide.pdf
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2008, 01:15 PM
btriantos's Avatar
btriantos btriantos is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jul 2008
Boat: 2007 X30, MCX
Location: West coast
Posts: 273
Have you reset your breaker? Did it trip?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-20-2008, 01:27 PM
Chief's Avatar
Chief Chief is offline
MC Devotee
 
Join Date: Dec 2005
Boat: 2006 Maristar 200VRS
Location: The Edge
Posts: 1,817
Quote:
Originally Posted by scottyb View Post
I replaced the mmdc ( dash computor) in my 04 x-star and still have no gauges. I took apart and cleaned just about every wire conection and terminal I could find. I'm guessing its a power issue to the mmdc box.
Does anyone know were I can find a service manual or some wiring diagrams to help me figure this thing out?
Check your power wires at the battery. I was losing power to my gauges intermittent and found that one of the power wires on the battery post were loose.
__________________
2006 Maristar 200VRS MCX
KGB Ballast and all the works!

Tow Veh: 2010 Toyota Tundra
Bike: 2007 HD Street Glide

Beer:Sam Adams Boston Lager/ Cherry Wheat, Petes

Strawberry Blonde, Petes Wicked Ale

Chief Petty Officer: "Results not excuses"

"You Can't Beat a Tree"
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 03:56 AM.