Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Engine / Drive Train

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-10-2005, 12:23 PM
blue777 blue777 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Oct 2004
Boat: mastercraft, prostar 190, 1982; pcm 351 powerslot
Location: Chile
Posts: 6
S&S transmission problem??(I guess)

I have a 82 S&S with a PCM engine and a powerslot trans. Yesterday, While I Was Skiing and i hear something strange. When you put full throttle in the start, the rpm goes near 4500 (slipping) then go down to the normal level and stay OK while you ar skiing. This problem happens only in the starts and some timies, not always.

I check the trans fluid level and it was low. I fill it with ATF but the problem come back again.

For example, if you make 10 starts (with or without skier), the problem appear about 5 times.

Any idea????

Thanks for your help
Reply With Quote
  #2  
Old 01-11-2005, 02:51 PM
EricB EricB is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jul 2004
Boat: 77 S&S, 1983 S&& PS, and now a 98 Anniversary S&S LT1 PS
Location: St. Paul, MN & Balsam Lake, WI
Posts: 440
Blue;
The forward/reverse action internal to the transmission is hydraulically controlled. Line pressure (to hold in gear) must be low or dropping off. If the oil level in the transmission is proper and it still revs like you describe, then you will need to look deeper or have someone look into it who can perform the tests.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-11-2005, 03:51 PM
ski_king's Avatar
ski_king ski_king is offline
MC Addict
 
Join Date: Jul 2004
Boat: 1982 Skier19, Powerslot, 351PCM
Location: Western PA
Posts: 5,904
You might want to look at this old thread.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 09:58 AM.