Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Audio/Stereo

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 05-14-2017, 10:54 AM
clrussell's Avatar
clrussell clrussell is offline
MC Addict
 
Join Date: Jul 2012
Boat: 40th Anniversary X Star!
Location: midwest
Posts: 5,921
Hmmm timer module is a great idea
Reply With Quote
  #22  
Old 05-14-2017, 01:02 PM
clrussell's Avatar
clrussell clrussell is offline
MC Addict
 
Join Date: Jul 2012
Boat: 40th Anniversary X Star!
Location: midwest
Posts: 5,921
Just ordered mine from Amazon.

Thank you
Reply With Quote
  #23  
Old 05-14-2017, 04:48 PM
TyTanium's Avatar
TyTanium TyTanium is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jan 2017
Boat: 2017 X20
Location: Southeast
Posts: 295
Quote:
Originally Posted by clrussell View Post
Just ordered mine from Amazon.

Thank you
If you bought an FRM01, this may save you some time:

https://www.mastercraft.com/teamtalk...ad.php?t=79821
Reply With Quote
  #24  
Old 05-14-2017, 04:52 PM
clrussell's Avatar
clrussell clrussell is offline
MC Addict
 
Join Date: Jul 2012
Boat: 40th Anniversary X Star!
Location: midwest
Posts: 5,921
Quote:
Originally Posted by TyTanium View Post
If you bought an FRM01, this may save you some time:

https://www.mastercraft.com/teamtalk...ad.php?t=79821
Thanks. I got the PAC listed above
Reply With Quote
  #25  
Old 05-20-2017, 07:21 PM
Skyskiguy Skyskiguy is offline
MC Fanatic
 
Join Date: May 2012
Boat: 2006 X30
Location: Utah
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by eecyclone View Post
Correct, as long as you aren't cranking the engine for more than your timer duration (3 seconds with my programming)
Got mine installed today. Works as described when switching from Run to Acc and vice-versa. But it does not prevent the radio from cutting out when cranking the engine. Is my ignition wired differently? Or has everyone else experienced the same results?
Reply With Quote
  #26  
Old 05-20-2017, 07:25 PM
JohnnyB's Avatar
JohnnyB JohnnyB is offline
MC Maniac
 
Join Date: Oct 2004
Boat: 2004 Prostar 190
Location: Titletown
Posts: 3,821
Quote:
Originally Posted by Skyskiguy View Post
Got mine installed today. Works as described when switching from Run to Acc and vice-versa. But it does not prevent the radio from cutting out when cranking the engine. Is my ignition wired differently? Or has everyone else experienced the same results?
Mine is wired to a rocker switch....i think the only way to not drop out on starting is to go dual battery

Sent from my SM-G920R6 using Tapatalk
__________________
Everyone Dies, but not everyone lives

2004 Prostar 197, ACME 843
Reply With Quote
  #27  
Old 05-20-2017, 08:12 PM
MLA MLA is online now
MC Devotee
 
Join Date: May 2012
Boat: pontoon
Location: Lake Wylie Area
Posts: 1,526
Quote:
Originally Posted by Skyskiguy View Post
Got mine installed today. Works as described when switching from Run to Acc and vice-versa. But it does not prevent the radio from cutting out when cranking the engine. Is my ignition wired differently? Or has everyone else experienced the same results?
This could be the result of a voltage drop during cranking, on the head units yellow B+/MEM circuit. No relay will cure this.
Reply With Quote
  #28  
Old 06-05-2017, 12:20 PM
ValveCoverGasket's Avatar
ValveCoverGasket ValveCoverGasket is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Aug 2016
Boat: '04 X9
Location: pnw
Posts: 313
awesome idea!

i was just about to make a thread asking how people go around this idea. the kenwood deck in our boat likes to lose BT connection every few key cycles and can get kind of annoying after an afternoon of key cycling to keep having to re pair the phones.

i guess the other option would be just to wire the deck to battery, but im sure itd only be a matter of time before someone forgot to kill the batteries after putting the boat on the trailer...
Reply With Quote
  #29  
Old 06-05-2017, 09:43 PM
dt37803's Avatar
dt37803 dt37803 is offline
MC Devotee
 
Join Date: Sep 2013
Boat: 2014 X2 5.7 Pro Surf Gen 2
Location: Lake Tellico home of MC
Posts: 1,027
My 14 X2 radio and remote cuts off every time I hit the start button. Really annoying and I never switch the key off till the end of the day. Let's me monitor depth temp and fuel level all the time.
Reply With Quote
  #30  
Old 06-05-2017, 10:17 PM
TyTanium's Avatar
TyTanium TyTanium is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jan 2017
Boat: 2017 X20
Location: Southeast
Posts: 295
If you have 2 batteries you could install one of these and it should prevent the radio from quitting while starting the engine.

https://www.bluesea.com/products/761...12_24V_DC_120A
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:00 PM.


2018