Go Back   TeamTalk > General MasterCraft Topics > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 07-03-2018, 07:15 PM
Krw1225 Krw1225 is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Sep 2017
Boat: 2008 X-14, 40th Anniversary Edition, MCX w/ Powerslot
Location: Southeast
Posts: 165
Update: Dealer pulled the codes, it appears to be the sensor after the Cats that some have mentioned. They cleared the code and put it on the fake Lake and it came right back on. Engine temp was normal, they said it seemed to be pulling plenty of water through, felt like cats were a little hot to the touch, but nothing hot enough that they thought it would throw the code. They were supposed to be reaching out to Indmar today for further diagnosis. They told me they want to make sure it’s not something more serious that is causing the sensor to read to hot. Hoping for just sensor going bad. Thoughts?
Attached Images
 

Last edited by Krw1225; 07-03-2018 at 10:03 PM.
Reply With Quote
  #22  
Old 07-03-2018, 08:14 PM
ValveCoverGasket's Avatar
ValveCoverGasket ValveCoverGasket is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Aug 2016
Boat: '04 X9
Location: pnw
Posts: 315
thats good news - in a way - based on the earlier responses it sounds like the sensor cal for those was pretty aggressive in the early years and others have had luck replacing them with a "safe" resistor value.
Reply With Quote
  #23  
Old 07-03-2018, 08:40 PM
ttu's Avatar
ttu ttu is offline
MC Addict
 
Join Date: Jun 2005
Boat: 2007 X2 towed by a 2012 Touareg TDI
Location: tulsa
Posts: 5,283
Quote:
Originally Posted by Krw1225 View Post
Update: Dealer pulled the codes, it appears to be the sensor after the Cats that some have mentioned. They cleared the code and put it on the fake Lake and it came right back on. Engine temp was normal, they said it seemed to be pulling plenty of water through, felt like cats were a little hot to the touch, but nothing hot enough that they thought it would throw the code. They were supposed to be reaching out to Ilmor today for further diagnosis. They told me they want to make sure it’s not something more serious that is causing the sensor to read to hot. Hoping for just sensor going bad. Thoughts?
okay dumb questions, but why would they be calling ilmor. pretty sure yours is a indmar engine
Reply With Quote
  #24  
Old 07-03-2018, 10:03 PM
Krw1225 Krw1225 is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Sep 2017
Boat: 2008 X-14, 40th Anniversary Edition, MCX w/ Powerslot
Location: Southeast
Posts: 165
Good catch, I typed the wrong thing, they were contacting indmar. (I’ll edit my update).
Reply With Quote
  #25  
Old 07-05-2018, 07:25 AM
mike koen's Avatar
mike koen mike koen is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: May 2015
Boat: mastercraft x-14 2008 mcx
Location: Canada
Posts: 423
You tube has a video on rewiring the sensors to prevent codes.
__________________
If she don't shine , she ain't mine
Reply With Quote
  #26  
Old 07-05-2018, 09:22 AM
Krw1225 Krw1225 is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Sep 2017
Boat: 2008 X-14, 40th Anniversary Edition, MCX w/ Powerslot
Location: Southeast
Posts: 165
Quote:
Originally Posted by mike koen View Post
You tube has a video on rewiring the sensors to prevent codes.
Good to know, hopefully it doesn’t get to that point! Found the link though, thanks!

https://youtu.be/Ioo0sEUUjLM
Reply With Quote
  #27  
Old 07-22-2018, 01:10 PM
Krw1225 Krw1225 is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Sep 2017
Boat: 2008 X-14, 40th Anniversary Edition, MCX w/ Powerslot
Location: Southeast
Posts: 165
Update, Indmar said the fix was to do the Cat sensor rewire since my boat has Zero-Off. Finally had chance to take the boat out yesterday, ran great! Thanks for all the help!
Reply With Quote
  #28  
Old 07-22-2018, 01:14 PM
Krw1225 Krw1225 is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Sep 2017
Boat: 2008 X-14, 40th Anniversary Edition, MCX w/ Powerslot
Location: Southeast
Posts: 165
Here’s the service bulletin from Indmar for future reference on Post Cat sensor repair.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #29  
Old 07-22-2018, 06:05 PM
mike koen's Avatar
mike koen mike koen is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: May 2015
Boat: mastercraft x-14 2008 mcx
Location: Canada
Posts: 423
Mine has never been done and I have 511 hrs. Knock on wood !!
__________________
If she don't shine , she ain't mine
Reply With Quote
  #30  
Old 07-24-2018, 06:37 PM
blacklist blacklist is offline
TT Regular
 
Join Date: Apr 2017
Boat: none
Location: texas
Posts: 33
https://www.youtube.com/watch?v=Ioo0sEUUjLM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 06:11 AM.


2018