Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Audio/Stereo

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-20-2012, 10:17 AM
calli0610 calli0610 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jun 2012
Boat: MC X25 '12
Location: Southeast (TN)
Posts: 9
Problems with volume control due to moisture in transom remote

Anyone had problems with problems with controlling your stereo features such as sound from your big screen or other due to moisture in the transom remote. Any suggestions on how to resolve the issue?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-20-2012, 10:43 AM
rspiecha's Avatar
rspiecha rspiecha is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jun 2005
Boat: 1994 Prostar 205/2005 Maristar 210 VRS - MCX
Location: Collierville TN
Posts: 493
yes, when my transom remote went out, it caused the head unit to ignore some of the button pushing to control volume, and input. Just unplug the remote either at the remote or at the head unit. You having the big, I assume its the same type of issue.
__________________

2005 MariStar 210VRS - MCX - ACME #845
1994 Prostar 205 TBI 350 (SOLD)

War Eagle
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2012, 12:56 PM
EarmarkMarine's Avatar
EarmarkMarine EarmarkMarine is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Aug 2010
Boat: TBD
Location: Dallas, TX
Posts: 521
Never pressure wash.
__________________
Earmark Marine
www.earmarkmarine.com
Reply With Quote
  #4  
Old 08-20-2012, 10:21 PM
Chester Chester is offline
TT Newbie
 
Join Date: Jul 2011
Boat: 2012 X-25
Location: Southeast
Posts: 27
Yes, 2012 X25 with same scenario as other post. Random BIG buttons slow to respond one day, the following day the BIG would not cycle through screens. In middle of lake with the radio volume very loud and unable to adjust, zero off inoperable, etc. Call to dealer on Sat. afternoon and glad someone answered. They knew the cause instantly and walked me through disconnecting cable from transom remote from behind rear access panel. Interestingly, the transom remote doesn't appear water logged. No fogging and previously worked great. One more thing for the fall punch out list.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-21-2012, 11:37 PM
93Prostar190's Avatar
93Prostar190 93Prostar190 is offline
MC Maniac
 
Join Date: Apr 2005
Boat: 2008 Prostar 214, MCX, Mini-Tower
Location: Central OH
Posts: 2,729
Buddy's x2 had same issue with the rectangular Clarion remote ....... Once it got a little wet it shorted out and caused problems while connected ...... Just did a warranty replacement, life is good again.
__________________
Keep a tight line, and a smile on your face. Peace out.
2008 Prostar 214 MCX
Previous 93 Prostar 190 1.5:1 GT40

"Left Foot Forward and preferring girls."
"Do you have Flake on that boat?"
Reply With Quote
  #6  
Old 08-22-2012, 07:55 AM
AusX22010's Avatar
AusX22010 AusX22010 is offline
TT Newbie
 
Join Date: May 2011
Boat: 2010 X2 MCX
Location: Australia
Posts: 11
Had the same issue twice with 2010 X2, had a good look the third time and the surface the remote mounts to is not completely flat. Every time I tighened the remote down it bent like a banana and leaked. A simple stainless washer under one end and problem fixed for good. Don't even notice it proud of the transom. Check it out you will be surprised.

Rob
Reply With Quote
  #7  
Old 08-22-2012, 11:41 AM
EarmarkMarine's Avatar
EarmarkMarine EarmarkMarine is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Aug 2010
Boat: TBD
Location: Dallas, TX
Posts: 521
^^^^Great observation and idea. A fine bead of white silicon would hide that small gap from collecting water marks.

David
__________________
Earmark Marine
www.earmarkmarine.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:26 AM.


2018