Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Engine / Drive Train

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-12-2016, 11:12 AM
seth25 seth25 is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Mar 2010
Boat: 2009 X2
Location: Rocky Mtns.
Posts: 503
6.0L no throttle

09 6.0L. Service engine light comes on upon startup. Engine revs high on initial start and there is zero throttle command. Goes in and out of gear fine but just idles. Check connection at throttle body and throttle cable. Need to get a scan tool to check service engine warning. Sounds like tps or similar?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 06-12-2016, 11:16 AM
Footin's Avatar
Footin Footin is offline
MC Addict
 
Join Date: Aug 2004
Boat: 2007 Maristar 200VRS X2
Location: Columbus,OH/Monticello,KY
Posts: 5,472
The boat is throttle by wire, I would be looking for a servo motor that controls the throttle movement.
__________________
OH-IO!
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2016, 03:51 PM
mikeg205's Avatar
mikeg205 mikeg205 is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2011
Boat: 1995 Pro Star 205 5.7 Liter
Location: Plainfield - Joliet, IL
Posts: 17,211
Send a message via Skype™ to mikeg205
does throttle plate move when you move throttle handle? Could servo or TPS at throttle body
__________________
...A bad day water skiing still beats a good day at work...1995 Pro Star 205....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:30 PM.


2018