Go Back   TeamTalk > General MasterCraft Topics > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-17-2018, 07:56 PM
buckstwofifty buckstwofifty is offline
TT Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Boat: 2011 X25
Location: midwest
Posts: 4
Mysterious parts in found in X25

My port and Stbd tanks would not fill up(center did) and as we sat idle for five or ten minutes the engine started to overheat. The serpentine belt was shredded but I found other parts that I can't Identify. I was hoping that someone here could help me figure out if the belt tore apart something else on the engine. Here are a few pictures of the parts I found while cleaning up the belt. Hope someone can Identify them.
Picture 1-belt
Picture 2- rubber
Picture 3- hard plastic
Picture 4- hard rubber 6203LU are the letters on it

Thanks
Buckstwofifty
P.S. Any idea why ballasts would not fill?
Attached Images
    
Reply With Quote
  #2  
Old 06-17-2018, 08:13 PM
FourFourty's Avatar
FourFourty FourFourty is online now
MC Devotee
 
Join Date: Nov 2010
Boat: 19 X24
Location: Northeast
Posts: 2,339
Looks like you’ve had an idler pulley fail......

The parts all look like they belong to a pulley and bearing assembly.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-17-2018, 09:05 PM
Moved2ski Moved2ski is offline
TT Newbie
 
Join Date: May 2017
Boat: 2008 197
Location: Southwest
Posts: 24
I second the idler pully.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-17-2018, 09:26 PM
buckstwofifty buckstwofifty is offline
TT Newbie
 
Join Date: Aug 2017
Boat: 2011 X25
Location: midwest
Posts: 4
Just went out and checked and you guys were right.
Where is a good place to order a new pully?
Thank you very much.
Buckstwofifty
Reply With Quote
  #5  
Old 06-17-2018, 10:05 PM
Moved2ski Moved2ski is offline
TT Newbie
 
Join Date: May 2017
Boat: 2008 197
Location: Southwest
Posts: 24
I donít know what engine you have but if itís a GM block any 5.7 Chevy truck pully will interchange. Auto zone should have on for about $15.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-17-2018, 11:45 PM
gweaver gweaver is offline
MC Devotee
 
Join Date: Aug 2011
Boat: 2003 VRS 230 w/X-boat package, 8.1L
Location: Northern California
Posts: 1,347
I had the same issue last week- bearing failure on the tensioner pulley. I did what Moved2ski suggested- local auto parts store, bought a new tensioner, idler and belt. If it was your idler pulley, might be worth changing the tensioner as well. Bearing is the same age, could be headed towards failure as well.
G
Reply With Quote
  #7  
Old 06-19-2018, 12:17 PM
prostar205's Avatar
prostar205 prostar205 is offline
MC Devotee
 
Join Date: Aug 2004
Boat: 2002, X30, L-18
Location: Bothell, WA
Posts: 1,778
That second pictures of the grommet you have in your hands appears to be the grommet that mounts between one of your ballast pumps and the boat. It is to damper the vibration of the pump. There should be 4 of those grommets per ballast pump. MC may of left one in the bilge by accident when they were making the boat. Keep it, I loose them all the time when I remove my ballast pumps for the winter.
__________________
2002, X30, L-18, Red Metal Flake (the possessed boat)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 11:13 AM.


2018