Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Engine / Drive Train

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 07-12-2018, 01:35 PM
skymonkey skymonkey is offline
TT Regular
 
Join Date: Dec 2017
Boat: 2000 MariStar 210 VRS EFI
Location: Southcentral
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by Cumminscj View Post
Just to be clear you set the timing with the data connector shorted out and the rpms raised to 1,000 right?

Any error codes popping up?


I used a jumper wire to set timing at 1000-1200. I donít have the code reader so Iím not sure about any codes. Iíve been trying to find a part number to order a code reader



Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #22  
Old 07-17-2018, 10:43 AM
skymonkey skymonkey is offline
TT Regular
 
Join Date: Dec 2017
Boat: 2000 MariStar 210 VRS EFI
Location: Southcentral
Posts: 48
Replaced all the plug wires and she made it to WOT without backfiring, but she wasnít making rated RPMs. Iím thinking the new fuel pump I installed is not pushing enough volume. Still got to replace the coil. I hope to get that done this week along with a higher volume fuel pump. Does anyone know where the external fuel filter is? I canít find one. I have the puck filter on the bottom of the canister and a pump screen, but no external water separator filter


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #23  
Old 07-20-2018, 11:46 AM
skymonkey skymonkey is offline
TT Regular
 
Join Date: Dec 2017
Boat: 2000 MariStar 210 VRS EFI
Location: Southcentral
Posts: 48
Quote:
Originally Posted by jsturvey View Post
That good! The only port I ever found on the transmission is where the dipstick is. Pumped the old ATF out through there, and pumped the 10W40 in. I think the capacity is 4.2 qts.

jsturvey... do you use conventional oil or synthetic in the tranny??? Gonna try to change that out this weekend. I adjusted my valve lash two days ago but due to evening storms havenít had a chance to run it yet.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #24  
Old 07-20-2018, 04:17 PM
jsturvey's Avatar
jsturvey jsturvey is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Jul 2013
Boat: 1998 MariStar 225VRS
Location: South Central Texas
Posts: 759
Quote:
Originally Posted by skymonkey View Post
jsturvey... do you use conventional oil or synthetic in the tranny??? Gonna try to change that out this weekend. I adjusted my valve lash two days ago but due to evening storms havenít had a chance to run it yet.


Sent from my iPhone using Tapatalk
I believe synthetic. I'll have to check when I get home tonight.
__________________
Joe

1998 MariStar 225VRS, 350ci LT1

Authorized Dealer for
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:27 PM.


2018