Go Back   TeamTalk > General MasterCraft Topics > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-02-2018, 11:42 PM
Mangler's Avatar
Mangler Mangler is offline
TT Regular
 
Join Date: Feb 2015
Boat: 2008 X-15 SS w/MCX
Location: Utah
Posts: 44
Heater & horn not working (X-15)

Other functions on the left panel are working fine. Boat is a 2008 X-15.



I checked the circuit breaker things right by the battery switch and by the driver’s right foot.





Are there more breakers or fuses somewhere?

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 07-02-2018, 11:45 PM
Canwan Canwan is online now
TT Enthusiast
 
Join Date: Mar 2017
Boat: 2008 MC X2 MCX
Location: Canada
Posts: 139
Try looking to see if the wires pulled off the switches. This happened on my x2. The wiring is very neat but very tight.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-02-2018, 11:48 PM
Mangler's Avatar
Mangler Mangler is offline
TT Regular
 
Join Date: Feb 2015
Boat: 2008 X-15 SS w/MCX
Location: Utah
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by Canwan View Post
Try looking to see if the wires pulled off the switches. This happened on my x2. The wiring is very neat but very tight.


Did you take the whole switch plate off to check, or...?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-02-2018, 11:49 PM
Canwan Canwan is online now
TT Enthusiast
 
Join Date: Mar 2017
Boat: 2008 MC X2 MCX
Location: Canada
Posts: 139
I am pretty sure you can see them by lying under the dash.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2018, 10:41 AM
Mangler's Avatar
Mangler Mangler is offline
TT Regular
 
Join Date: Feb 2015
Boat: 2008 X-15 SS w/MCX
Location: Utah
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by Canwan View Post
I am pretty sure you can see them by lying under the dash.


Thanks; I’ll look tonight.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-05-2018, 02:21 AM
Mangler's Avatar
Mangler Mangler is offline
TT Regular
 
Join Date: Feb 2015
Boat: 2008 X-15 SS w/MCX
Location: Utah
Posts: 44
That wasn’t it.

Unfortunately, I broke the heater switch unplugging and replugging the wires too...

I looked behind the carpet panel from the bow seat looking back at the dash too—I wouldn’t even know where to start in that mess of wires. I did see a couple things labeled, but no heater or horn.

Happy 4th!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-05-2018, 09:19 AM
Canwan Canwan is online now
TT Enthusiast
 
Join Date: Mar 2017
Boat: 2008 MC X2 MCX
Location: Canada
Posts: 139
Does the heater switch light up when you turn it on? You probably don't have the seat heater you can probably swap switches.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-05-2018, 09:42 AM
Mangler's Avatar
Mangler Mangler is offline
TT Regular
 
Join Date: Feb 2015
Boat: 2008 X-15 SS w/MCX
Location: Utah
Posts: 44
Quote:
Originally Posted by Canwan View Post
Does the heater switch light up when you turn it on? You probably don't have the seat heater you can probably swap switches.


I actually do have the seat heater and it works. Plus, it is a 2-way switch.

The heater is a 3-way switch with about 5 wires on the back iirc. It was NOT lighting up. The bottom right terminal didn’t have a wire on it (when I looked from the back), but there was an extra spade connector coming from another wire (I think the 9 o’clock position). I hooked that one up to the empty terminal at the 5 o’clock position, but and the light came on; but, the heater switch was in the center OFF position. When I was pulling that wire off, the back of the switch popped off. I tried to put it back together, but now it doesn’t flip properly.

No change at all on the horn...

I’ll probably just have MC look at it when I take it in at the end of the season.

Thanks though!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 10:47 AM.


2018