Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Ballast

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-08-2015, 11:38 AM
04 Star Rider 04 Star Rider is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Jul 2014
Boat: 2004 Mastercraft X-Star
Location: Michigan
Posts: 964
Ballast guage

The gauges for my ballast tanks have not read correctly since I got the boat. Dug into the issue today and discovered that one of my sending units has small brass screws for adjustment. That one now works. My other 2 are newer and do not have the little screws. Is there a way to adjust those or do they need to be replaced. Also, if I do replace, will an old school 2 wire float work instead of these 3 wire float less?
__________________
2004 X-Star
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2015, 01:04 AM
blackhawk's Avatar
blackhawk blackhawk is offline
MC Devotee
 
Join Date: Jul 2013
Boat: 2006 X15 350 MCX
Location: Virginia
Posts: 1,052
Don't get too excited about getting the one adjusted. After a couple of more outings it will be off again. I had all three of my adjusted perfect, none of them stayed that way.
__________________
We defy the mafia!
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2015, 09:44 AM
04 Star Rider 04 Star Rider is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Jul 2014
Boat: 2004 Mastercraft X-Star
Location: Michigan
Posts: 964
And after one trip out, you are correct. Back to the drawing board
__________________
2004 X-Star
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 06:24 AM.