Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Engine / Drive Train

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-19-2013, 11:25 PM
Grantw Grantw is offline
TT Newbie
 
Join Date: Aug 2013
Boat: 1999 MC205
Location: Canada
Posts: 3
99 205 with LT1 won't start

The issue is with a weak spark on the ignition cycle. Local MC marina has tried various things with no success including switching ignition modules, new plugs etc and have been in contact with Indmar and MC. They are now looking at getting a new ECM, but are having trouble finding one. The calibration setting is A8e9heX.

Any thoughts, or anybody else had a similar problem. Boat was running just fine up to a couple of weeks ago when the starting problem arose and now it won"t even start.

Thanks, Grant
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2013, 11:39 PM
mikeg205's Avatar
mikeg205 mikeg205 is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2011
Boat: 1995 Pro Star 205 5.7 Liter
Location: Plainfield - Joliet, IL
Posts: 11,728
Send a message via Skype™ to mikeg205
sorry to read.. all connections clean - no corrosion anywhere? I did not think the ECM controlled the strength of the spark - or voltage level to coil packs. But what do I know... good luck on finding a solution.
__________________
...A bad day water skiing still beats a good day at work...1995 Pro Star 205....
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2013, 12:07 AM
Grantw Grantw is offline
TT Newbie
 
Join Date: Aug 2013
Boat: 1999 MC205
Location: Canada
Posts: 3
thanks. I think the ECM is a bit of a desperation move, but they are running out of good ideas.

grant
Reply With Quote
  #4  
Old 08-20-2013, 12:27 AM
mikeg205's Avatar
mikeg205 mikeg205 is offline
Moderator
 
Join Date: Aug 2011
Boat: 1995 Pro Star 205 5.7 Liter
Location: Plainfield - Joliet, IL
Posts: 11,728
Send a message via Skype™ to mikeg205
Maybe JimN can steer to you to a better option... the "weak" spark has me troubled.. didn't think the spark intensity was controlled.
__________________
...A bad day water skiing still beats a good day at work...1995 Pro Star 205....
Reply With Quote
  #5  
Old 08-21-2013, 11:18 PM
blackcreek blackcreek is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Aug 2006
Boat: 1997 prostar 205 lt1
Location: Jacksonville Fl
Posts: 208
Did they check the crankshaft sensor?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 01:21 PM.