Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Electrical

Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2013, 11:05 PM
Mike Ingram's Avatar
Mike Ingram Mike Ingram is offline
TT Regular
Join Date: Jul 2012
Boat: 1978 19 skier stars and stripes, 351. Tan with orange
Location: Southeast
Posts: 85
1978 s&s dies then restarts

I need some help. My s&s dies then restarts. It happened a few times two weeks ago. Then this weekend it started happening a lot. Barely got back to dock. No sputtering. Just dies.
Reply With Quote
Old 07-24-2013, 03:12 AM
thatsmrmastercraft's Avatar
thatsmrmastercraft thatsmrmastercraft is offline
MC Master Poster
Join Date: Sep 2008
Boat: 1977 Stars & Stripes
Location: St. Paul, MN
Posts: 16,824
What is the condition of your ignition system?
If points, when were points last replaced? Is the dwell and timing set to spec?
When were spark plugs last changed? Have you looked at them recently?
Dist. cap & rotor last changed? Any build-up of deposits on contacts? Checked all connections?
Plug wires last changed?
Is the tank full of old fuel?
When were fuel filters changed last?
Have you cleaned all battery connections? Block ground too?

Two Chrome 10 hole wheels with Kenda Loadstar radials.
Mounted, balanced & delivered.
With ST205/75R14..........$309
With ST215/75R14..........$346

CARBURETOR REBUILDING - $199 Parts, labor & return shipping included
Holley Marine 4160 Freshly Rebuilt $349 - Delivered (no core charge)


Originally Posted by Bouyhead View Post
Installed my carb that was rebuilt by thatsmrmastsercraft, Thanks Peter!! Hot or cold this boat starts and runs like it fuel injected.
Reply With Quote
Old 07-24-2013, 06:09 AM
johnnye23's Avatar
johnnye23 johnnye23 is offline
TT Regular
Join Date: Jun 2013
Boat: 1979 Stars n Stripes
Location: Auburn Ca
Posts: 52
Ya what he said LOL ^^^ Always start with the basics . If you can identify if its ignition or fuel it will cut your troubleshooting in half.
Reply With Quote
Old 07-24-2013, 06:43 AM
Sidewinder Sidewinder is offline
TT Regular
Join Date: Oct 2008
Boat: Sidewinder
Location: Nova Scotia, Canada
Posts: 90
Check all of you fuel line / fuel tank connections. I had that problem with my '79 a couple years ago. It started off loosing power and the speed would drop from mid 30's to mid 20's, but then would suddenly make power again. It happened for 5-10 minutes on the way to a friend's house. Once I got near his dock I went into neutral to put the fenders out and the boat didn't want to go into gear without quitting when it was put in gear. I paddled into the dock and left it there while we went out in his boat. Came back and did some more trouble-shooting. It was still really hard to start and would quit when it went in gear. It turns out that some of the fittings near the gas tank were slightly loose and it was sucking air.
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -4. The time now is 04:18 PM.