Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Engine / Drive Train

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #8  
Old 06-15-2013, 10:16 AM
JimN's Avatar
JimN JimN is offline
MC Master Poster
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 11,354
Quote:
Originally Posted by SWGA Boater View Post
Yes the left cover has a PCV valve. I will check or replace as they are inexpensive.
Pull the PCV and shake it- if it rattles, don't bother replacing it.

When you changed the oil and filter, did you crank the new filter on like it was a contest? Only tighten it 3/4 to 1 full turn after the rubber gasket makes contact with the block.

What about the hose for draining the oil- is it hanging at the front of the engine, next to the pulleys? I have seen several that wore through because they moved during acceleration and made contact with a pulley.

Remove the starter and use a small diameter flashlight with an inspection mirror to look at the flywheel- if it's covered with oil (it will have a sheen that shouldn't be on it) and looks like it's wet, you may have a bad rear main seal. Not the end of the World, but you don't want to run it this way.

What does the transmission use- Dexron or 20W? Make sure of where the leak exists- did you check the fluid levels after you saw the oil? If not, do it immediately.
Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 07:42 PM.