Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Engine / Drive Train

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 07-08-2010, 10:30 PM
dgilbreath dgilbreath is offline
TT Regular
 
Join Date: May 2010
Boat: MasterCarft ProStar 1986 Indmar 351C
Location: Southeast
Posts: 34
Unhappy 85 351 Indmar missing after warming up

I am at wits end. I started this season replacing the points with a breakerless ignition kit from skidim. I replace the coil at the same time. Boat ran well for about a day but kept backfiring after it was warmed. I assumed this might be a timing issue and let a local marina set the timing and index the distributor and replace the plugs. I rebuilt the carb while it was in line to be worked on.

Engine fires up great, idles great, runs great just like it was new EXCEPT after it warms up it begins to skip and miss. Engine is not running hot. Oil pressure is good. If I let it cool down it will run well again. Only thing I haven't replaced is the spark plug wires which I am in the process of trying to obtain. (I called my local MC dealer they told me they would have to call MC tomorrow to find out which cables I need. I have search the local Auto parts stores with no sucess.)

Any help would appreciated my kids look at me as a failure since this year we have had so many engine problems.
Reply With Quote
 

Tags
electrical, indmar, skipping

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 07:47 AM.