Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Engine / Drive Train

Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2014, 06:04 PM
triton triton is offline
TT Newbie
Join Date: Jun 2014
Boat: 2005 Mastercraft Prostar 209
Location: Midwest
Posts: 11
Vibration under load

I have a slight vibration coming out of the hole when pulling my 70lb son out on his wakeboard. The boat has no vibration after that all the way to wot. I also notice it when powerloading the boat on the trailer. On the trailer, my dash and steering wheel shake. Any ideas would be appreciated.

Reply With Quote
Old 08-18-2014, 06:16 PM
markmcfarland's Avatar
markmcfarland markmcfarland is offline
MC Fanatic
Join Date: Jul 2013
Boat: 2013 X-Star 2009 X-Star (SOLD) 2003 X2 (SOLD)
Location: Kentucky
Posts: 798
I'd say check the prop first. If you have a spare try it.
Reply With Quote
Old 08-18-2014, 08:06 PM
mikeg205's Avatar
mikeg205 mikeg205 is offline
Join Date: Aug 2011
Boat: 1995 Pro Star 205 5.7 Liter
Location: Plainfield - Joliet, IL
Posts: 13,927
Send a message via Skype™ to mikeg205
check the cutlass bearing could be worn from bad alignment.
...A bad day water skiing still beats a good day at work...1995 Pro Star 205....
Reply With Quote
Old 08-19-2014, 10:36 PM
waveslayer waveslayer is offline
TT Newbie
Join Date: Aug 2014
Boat: X9, 2003
Location: west coast
Posts: 1
I would check the prop and the the bearing
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -4. The time now is 12:00 PM.