Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Electrical

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-12-2014, 03:24 PM
payne04 payne04 is offline
TT Regular
 
Join Date: Nov 2012
Boat: 205 v
Location: ohio
Posts: 82
2001 205v

I was changing the oil and noticed the sensor or Silinoid on top of the oil filter there was a wire with a boot just hanging there.. Anyone know if there is sopes to to be 2 wire or just one to that sensor or Silinoid .. It's a brown wire with white line.. I can not find anywhere eles it could go to.. Have the predictor 310 motor! Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2014, 04:25 PM
VP46's Avatar
VP46 VP46 is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Jul 2012
Boat: Mastercraft, x-star, 2002
Location: Nor Cal
Posts: 594
I'll look at mine when I can but tell me about how you change the oil in your 205 - I have yet to do my own oil!!

Thanks in advance - I'll try to throw a pic up too.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2014, 05:03 PM
geordie-wake's Avatar
geordie-wake geordie-wake is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Oct 2013
Boat: 99 Prostar 205v 330 LTR
Location: UK north east
Posts: 111
I have the LTR engine and I just warmed the engine then pulled the oil drain pipe through the transom drain plug hole removed the cover nut on the pipe and connected it to a hand pump couldn't be easier.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #4  
Old 07-12-2014, 05:17 PM
VP46's Avatar
VP46 VP46 is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Jul 2012
Boat: Mastercraft, x-star, 2002
Location: Nor Cal
Posts: 594
is that brown semi corroded tube the oil drain tube?

SHEESH DO I HAVE ONE of those? lol damn that is easy!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-12-2014, 05:32 PM
geordie-wake's Avatar
geordie-wake geordie-wake is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Oct 2013
Boat: 99 Prostar 205v 330 LTR
Location: UK north east
Posts: 111
Quote:
Originally Posted by VP46 View Post
is that brown semi corroded tube the oil drain tube?

SHEESH DO I HAVE ONE of those? lol damn that is easy!


it needs a good clean does my engine but its getting there I've owned it a year and spent a fortune on this thing I have not developed MC OCD, previous owners were lets just say not to bothered on its upkeep. Yes this is the pipe.

Payne04 I've had a look for a brown/white wire but the LTR must be different
Reply With Quote
  #6  
Old 07-12-2014, 10:31 PM
payne04 payne04 is offline
TT Regular
 
Join Date: Nov 2012
Boat: 205 v
Location: ohio
Posts: 82
I got motor oil hot after running for a day ... I got a 12v pump and it took maybe 10 min to change oil.. Just make sure to prime pump before trying to pump oil like with water.. Best luck I had getting pump primed
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:36 PM.