Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Ballast

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-16-2013, 02:44 PM
M3lelena M3lelena is offline
TT Newbie
 
Join Date: Aug 2013
Boat: Xstar 13
Location: South
Posts: 28
help problem with XSTAR 2013 P ballast & display ?

hi all,
got a little problem with one of the ballast or the display on my Xstar 2013

when i hit the "fill all" button the "P ballast display" shows in less than 2 sec a 100% filled while the 2 other ballast are still filling at a quite normal speed. then the wake on the "Left" (if you are riding benhid the boat) is not well formed. foamy no matter what speed.
tried to use the "over fill" button for that ballast but doesn't seem to fix it. Not sure if the two are related..

Last edited by M3lelena; 12-16-2013 at 03:42 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-16-2013, 03:08 PM
MattsCraft's Avatar
MattsCraft MattsCraft is offline
MC Devotee
 
Join Date: May 2008
Boat: 2013 X25 - 6.2 Ilmor Baby
Location: Cincinnati, OH
Posts: 1,077
Sounds like the Port tank timer is off, what time is it set to. Should be the same time to fill as the Starboard. Or, if this is not the case, try to shut off the battery switch for a few moments turn back on to reset the system.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-16-2013, 03:13 PM
M3lelena M3lelena is offline
TT Newbie
 
Join Date: Aug 2013
Boat: Xstar 13
Location: South
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by MattsCraft View Post
Sounds like the Port tank timer is off, what time is it set to. Should be the same time to fill as the Starboard. Or, if this is not the case, try to shut off the battery switch for a few moments turn back on to reset the system.
Hi Mattscraft
where can i check what time it is set to?

Reply With Quote
  #4  
Old 12-16-2013, 04:19 PM
MattsCraft's Avatar
MattsCraft MattsCraft is offline
MC Devotee
 
Join Date: May 2008
Boat: 2013 X25 - 6.2 Ilmor Baby
Location: Cincinnati, OH
Posts: 1,077
In your ballast settings screen.

Send me a PM with your email and I can send you the Murphy manual.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #5  
Old 12-16-2013, 05:08 PM
M3lelena M3lelena is offline
TT Newbie
 
Join Date: Aug 2013
Boat: Xstar 13
Location: South
Posts: 28
Quote:
Originally Posted by MattsCraft View Post
In your ballast settings screen.

Send me a PM with your email and I can send you the Murphy manual.
you got PM
Reply With Quote
  #6  
Old 12-17-2013, 01:36 AM
Stefan's Avatar
Stefan Stefan is offline
MC Fanatic
 
Join Date: Apr 2012
Boat: 2014 X-46 6.0L BSO-II Gen2+
Location: middle of Germany, center of Europe
Posts: 513
you can also find them here

http://www.mastercraft.com/manuals

you should be needing the first link
__________________
If You Find To Many Capitals You Can Keep Them...I'm German
Reply With Quote
  #7  
Old 12-23-2013, 03:07 AM
M3lelena M3lelena is offline
TT Newbie
 
Join Date: Aug 2013
Boat: Xstar 13
Location: South
Posts: 28
fill time on the P ballast appeared to be low..anybody knows the correct value for each ballast?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:22 AM.