Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Electrical

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-09-2013, 11:06 PM
Topp dawg Topp dawg is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jun 2013
Boat: 2003 Mastercraft X10
Location: Southeast
Posts: 104
Tower lights stop working after a few seconds

My tower lights work fine for about 20 seconds then after my radio turns on an alarm sounds and the radio loses all power and then when i turn off the key and turn it back on the tower lights dont work anymore but the radio works fine. Is there a fuze box or breaker somewhere I can check. I am a new boat owner. Anyone else seen this issue before or know where I should begin troubleshooting this issue. I have a 2003 X10.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2013, 09:31 AM
Aric'sX15's Avatar
Aric'sX15 Aric'sX15 is offline
MC Maniac
 
Join Date: Nov 2007
Boat: Mainship Pilot 30
Location: Corinth
Posts: 3,049
Have you checked the condition of your battery?
__________________
"if one day the speed kills me, do not cry because i was smiling." -Paul Walker
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2013, 09:42 AM
Topp dawg Topp dawg is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jun 2013
Boat: 2003 Mastercraft X10
Location: Southeast
Posts: 104
I have 2 batteries with a perko switch and they haven't given me a problem yet. The boat starts perfectly every time. My gauge always shows just under 13 volts, unless i have listened to the radio for a long time then it drops to just above 11 volts.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-14-2013, 12:00 PM
Topp dawg Topp dawg is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jun 2013
Boat: 2003 Mastercraft X10
Location: Southeast
Posts: 104
Is there a fuse box or breaker box somewhere I can check. This boat is new to me, can anyone tell me where to locate these?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-09-2013, 09:53 AM
skitilldark skitilldark is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Mar 2010
Boat: NOTHING right now! FREAKING OUT!
Location: Southeast
Posts: 416
Quote:
Originally Posted by Topp dawg View Post
Is there a fuse box or breaker box somewhere I can check. This boat is new to me, can anyone tell me where to locate these?
My tower lights did this. I was running 2 forward, 2 rear and 2 side lights. It was the circuit breaker. I had to add another circuit breaker and offload the side lights to the second breaker.

I have an X9 and mine is below the dash up high on the left side.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-09-2013, 09:55 AM
TayMC197's Avatar
TayMC197 TayMC197 is offline
MC Devotee
 
Join Date: May 2008
Boat: 2002 ProStar 197 ProTournament Team
Location: Dallas, Tx
Posts: 1,440
Send a message via AIM to TayMC197
Quote:
Originally Posted by Topp dawg View Post
Is there a fuse box or breaker box somewhere I can check. This boat is new to me, can anyone tell me where to locate these?
Wire the lights direct and loose the breaker. You are drawing to many amps. Circuit can't handle/wasn't designed for that. I'm assuming you lights or stereo is aftermarket?
Reply With Quote
  #7  
Old 08-09-2013, 12:58 PM
Topp dawg Topp dawg is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jun 2013
Boat: 2003 Mastercraft X10
Location: Southeast
Posts: 104
The tower lights and stereo were in the boat when i bought it. I have a new sony cd player with 2 amps. 1 amp for the sub and 1 amp for the tower speakers and interior speakers.

Last edited by Topp dawg; 08-09-2013 at 01:11 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-03-2013, 02:27 PM
Topp dawg Topp dawg is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jun 2013
Boat: 2003 Mastercraft X10
Location: Southeast
Posts: 104
I noticed the breaker is melted away. Should I be able to just replace the breaker or will i need a whole switch breaker combo. Anyone know what size breaker these use?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 11:19 PM.