Go Back   TeamTalk > General MasterCraft Topics > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-06-2011, 04:33 PM
gocougs's Avatar
gocougs gocougs is offline
TT Regular
 
Join Date: Sep 2010
Boat: 2010 x-15
Location: Vancouver, WA
Posts: 59
resetting timer on ballast tank?

So I had a 450 sac added in my port locker, integrated into the hard tank. Went to fill it up but the timer shut it off before it really started filling up. Is there a setting on the BIG that you can extend the timer so it fills for several minutes more before shutting off?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-06-2011, 04:35 PM
ShamrockIV's Avatar
ShamrockIV ShamrockIV is offline
MC Addict
 
Join Date: Sep 2007
Boat: 2002 X30 ltr
Location: Brush creek, TN
Posts: 5,002
that stinks man. i am glad my boat is older. there is a way to change it. i have seen people post it on here. someone wil be along shortly to help
__________________
Billy "Shamrock IV" Burgess Jr.

Resident TeamTalk Jacka$$
2002 black X30
1973 s&s project
Look for me on CHL!! I am in the black X30 with the stars and stripes flying off the tower!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 06-06-2011, 04:57 PM
ttu's Avatar
ttu ttu is offline
MC Maniac
 
Join Date: Jun 2005
Boat: 2007 X2 towed by a 2012 Touareg TDI
Location: tulsa
Posts: 3,683
here they are! i can never get it to work.
Attached Images
File Type: pdf Ballast timers.pdf (39.9 KB, 525 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-06-2011, 06:32 PM
BigWilson BigWilson is offline
TT Regular
 
Join Date: Apr 2010
Boat: 2007 Mastercraft X-15, Solid Black, Z5 Cargo Rack
Location: Davidson, NC (Lake Norman)
Posts: 43
Im glad to hear that you cannot get it to work either...I have an '07 x15 but bought the 20 min timers... cant get them programed to fill ballast, then fill overflow system fat sacs and still spit out the sides when totally full. Actually never get them full because the timer times out. I followed the directions from MC that came with the new timers.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-06-2011, 07:54 PM
ttu's Avatar
ttu ttu is offline
MC Maniac
 
Join Date: Jun 2005
Boat: 2007 X2 towed by a 2012 Touareg TDI
Location: tulsa
Posts: 3,683
wish we could both figure this out!
Reply With Quote
  #6  
Old 06-06-2011, 09:02 PM
mseller mseller is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: May 2011
Boat: 2008 X45
Location: South Carolina
Posts: 216
i dont know if I just had luck or what but it worked for me on my 08 X45...here's what I did..i found that I could only do one pump at a time

turn battery switch to off position
make sure pumps are unplugged
disconnect both batteries and let sit for 30 seconds
reconnect batteries
turn battery switch on
cycle pump switch fill-off-drain-off 5 times(the switch will light up the first 3 times then turn off- you will know you are in program mode once the switch lights back up and starts flashing)
once in program mode move switch from off to fill to increase time and count the number of flashes-keep doing this until you get amt of flashes you want-i went to 16
stay in off position for a while(10 sec+) when you have got the correct number of flashes
I then swtiched to drain then back to off to complete the programming.

worked for me hope it does for you
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:34 PM.