View Single Post
  #11  
Old 04-17-2013, 08:59 PM
MikeyOrange88 MikeyOrange88 is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jul 2012
Boat: 1988 Tristar 190 Sport (Closed Bow), 351W w/ GT-40's
Location: Southeast
Posts: 303
Quote:
Originally Posted by f925 View Post
It is too short, and my choke is hooked up. One purple wire coming from the coil pack area, and the other terminal to the body of the carb (neutral). This wire is much lower and very short, or clipped. It can in its current state only reach the alternator body, but there seems to be no home for it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
I agree w/ J.mccreight regarding it being the exciter wire. On my '88, the purple exciter wire had a push on style terminal (not a ring) that just slipped onto a stud on the alternator. I inadvertently knocked it off once while doing something else on the motor, and didn't notice it. Couldn't figure out why the battery wasn't charging until I saw it dangling. I've since put a ring terminal on it and bolted it to the alt. for good. On mine, Both the orange and purple wires that go to the alternator are run together and exit the wire sheath at the same point Not sure why it came wired that way. Check the number of connections to the alt. It isn't a single wire type.
As for the choke, if you're getting 12v. with the keky on, I would guess that the bi-metallic coil inside the cover isn't engaged in its slot.
__________________
1988 Tristar 190 Sport, 351W w/GT-40's, 1:1 Velvetdrive
Reply With Quote