View Single Post
  #27  
Old 03-29-2013, 06:16 AM
Mark rsa2au's Avatar
Mark rsa2au Mark rsa2au is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Mar 2013
Boat: Mastercraft X5 2001. 310hp preditor
Location: Australia
Posts: 182
Ok Still stumped.... Engine has a huge misfire / backfire at anything above 4100rpm, and on occasion limits revs to 2500 - shut down restart and rev limit gone.
Today had Code 22 (TPS reading low) and 44 (O2 sensor reading lean but this boat has no O2 sensor).

So far have replaced the Idle motor, the TPS, the MAP sensor, the Spark plugs, the spark leads, distributer & rotor. Tested Temp sensor ok, fresh fuel, New injectors. Also timing 10deg BTDC @1000rpm in diagnostic mode. Fuel pressure arround 29 - 31psi.

Checked earth from sensors to ECM and all good, but earth wire at sensors to rear earth connection shows 0.7 - 1.1 ohms difference. Is this ok and if not what would cause it?

Checked water pump, trans cooler, and calibrated temp sensor for the engine warning light. The check light comes on and goes off when I dissconnect this temp sensor. Calibrated to 95degrees C (203F) and it comes on after a hard run but the dash temp shows 160F and this sender is in the same water channel is it not?

JimN there are many Mastercrafts (also Malibu- made locally, Nautique, Supra, Mobius,etc) over here, its just the dealer will not support boats not imported by them - even though this boat was imported before 2004 when MC officialy started in OZ.

Not sure where to go next.... any suggestions other then a match?
Reply With Quote