TeamTalk

TeamTalk (http://www.mastercraft.com/teamtalk/index.php)
-   Ballast (http://www.mastercraft.com/teamtalk/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Pump tripping breaker. (http://www.mastercraft.com/teamtalk/showthread.php?t=57149)

Topp dawg 09-02-2013 07:37 PM

Pump tripping breaker.
 
My port side jabsco ballast puppy is tripping the breaker every time I turn it on. I just replaced the impeller about a month ago and it was working perfect. After I unplug the pump and plug it back in and reset the breaker I turn it on and nothing. It won't spin up at all. It seems like its not even getting power. Any troubleshooting steps I can try?

mikeg205 09-02-2013 08:01 PM

mutlimeter - check voltage at pump when on.

Topp dawg 09-02-2013 08:36 PM

Am I looking for 12v from the power wire?

mikeg205 09-02-2013 08:38 PM

Yup! follow the wire back to source if no power... Pump - tripping breaker.. not good news... could be seized up.. hope not... or bad ground...

swatguy 09-02-2013 09:51 PM

Your pump impellar might be stuck to the housing. The breaker might be tripping to prevent the motor from burning up. Have you tried toggling between forward and reverse? OR popping off the impellar housing and pulling that then switching it on? I just burned up a fuse in my johnson this weekend. I flipped it on like always on the way to the riding spot Water never came out the vent Checked and the bag wasn't full. I flipped the fill switch after my boat sat without running the pump for about a week in 90 degree heat. My rubber got stuck and burned up the fuse when i turned it on. Threw a new fuse in and toggled back and forth between fill and drain viola.

Topp dawg 09-02-2013 09:51 PM

Should i take the impeller out of the pump to see if it is just blocked and unable to spin?

Topp dawg 09-02-2013 09:53 PM

I did toggle back and forth from fill and empty and nothing. Where would a fuse be located for me to check?

mikeg205 09-02-2013 09:56 PM

2 electrical issues? pump and blower?

Topp dawg 09-02-2013 10:22 PM

multiple issues. Blower not working, pump not working, check engine light is on. i am hoping the check engine light is becuase i didnt drive the boat in 3 weeks and the voltage dropped below 10.5 volts, but i dont know how to reset that.

mikeg205 09-02-2013 10:27 PM

3 turn on and off cycles may do it...


All times are GMT -4. The time now is 09:02 AM.