TeamTalk

TeamTalk (http://www.mastercraft.com/teamtalk/index.php)
-   General Discussion (http://www.mastercraft.com/teamtalk/forumdisplay.php?f=6)
-   -   2012 Touchscreen Issues!!!!! (http://www.mastercraft.com/teamtalk/showthread.php?t=51307)

DeeeJay02 10-10-2012 09:44 PM

2012 Touchscreen Issues!!!!!
 
Lets Hear Your Problems, Concerns and what we expect Mastercraft to do to make US the Consumer Happy with our Boats.....

Mastercraftdave 10-10-2012 10:05 PM

Quote:

Originally Posted by DeeeJay02 (Post 883640)
Lets Hear Your Problems, Concerns and what we expect Mastercraft to do to make US the Consumer Happy with our Boats.....

I have a 2012 X45 with the BIG touch screen along with the plug and play ballast. The touchscreen has been acting up lately, as in it will not allow me to control the radio at times and wont show some of the different screens. The plug and play ballast hasnt worked since day one. Something is always wrong with it. The actuator that switch the valve on the pumps from tank --> bag get stuck and we have already replaced the front and rear actuator. Now inorder to get the rear bags from bag --> tank you must push the actuator value an extra 1/4 inch to get it to set on the screen. Along with this the bags while emptying, will switch from 100% --> 0% instantly and the pumps shut off and wont allow me to drain the bags. It doesnt happen eveytime but just about every other time for some reason. If it does happen you have to flip the switch back and forth to drain the bag. Another problem that I have been having is that I can not run all three ballast pumps at the same time when in idle or else one with say N/C. However if I rev the engine some it will work just fine and pump all three a the same time.

Other than that, the boat is awesome and love it I just want a fix to this. We paid alot for this boat so I think MC should make it right by updating the screen or something. I will say I have the power tower and it has been great. I know people have been having problems with that but mine works great however I will be getting the upgrade this winter.

DeeeJay02 10-10-2012 10:26 PM

To start, I am on my 3rd Screen due to Hardware Failures.

Currently I am having these issues
-Perfect Pass does not work properly (befor and after adjustments)
-Perfect Pass will switch to RPM mode on its own
-Perfect Pass does not work at low speeds (under 12mph)
-Doesn't Auto-Fill or Empty when a Preset rider is selected or changed
-Launch Control is Intermitant (randomly on/off)
-Radio Control Screen goes Dead (unresponsive to touch)
-Depth Gauge flashes "Caution Low Depth" when in DEEP water (Depth alarm set at 2.5ft)
-Screen sometimes goes "White", and can't be fixed unless key is Turned off and back on.

I think that's everything, but I feel I'm forgetting something.....

DeeeJay02 10-10-2012 10:39 PM

I don't think this Update is the "Fix" and I feel Mastercraft should Replace our screens with that of the Murphy systems. I feel that if this is not done that our boat values will fall because nobody will want this one off problematic system.

If the problem is not rectified, I'm sure I/We could take legal action if necessary.....

Ryan 10-10-2012 10:54 PM

Sorry to see there are issues with the hardware and software. It certainly helps me apppreciate my restored '93 PS190 just in time for my quarterly itch for a new boat. It's been a pretty regular pattern for the past 8 yeras...

Mastercraftdave 10-11-2012 12:17 AM

Quote:

Originally Posted by DeeeJay02 (Post 883654)
I don't think this Update is the "Fix" and I feel Mastercraft should Replace our screens with that of the Murphy systems. I feel that if this is not done that our boat values will fall because nobody will want this one off problematic system.

If the problem is not rectified, I'm sure I/We could take legal action if necessary.....

Couldnt agree more. i just want this fixed. it should be worth it to MC to make this right and get their reputation back on the right page.

Double 10-11-2012 09:15 AM

I haven't had any of the issues others have except for the occasional slow change when I'm trying to switch screens, mainly to the radio and back. For the 2013 MC put a fixed remote for the radio which would be the easiest fix for my complaint. I just use the remote and leave the glove box open all the time

TheWoons 10-11-2012 09:55 AM

Our 12' hasn't had any issues with the electronics including perfect pass. We have a power tower and we never had any issues with that either. It is however getting the updated hydraulics and braces. Our fuel level sensor stopped working and that's getting replaced and we had some other warranty stuff but the screen and functions have always been fine for us.

AZX45OD 10-11-2012 12:17 PM

My '12 screen had some quirky issues at first and then started having problems selecting rider profiles and loading them, etc. The dealer ordered a new one and replaced it and it has been fine ever since. However, I do not have the PnP ballast etc, which may invite further issues...

bjames 10-11-2012 12:27 PM

Perfect pass not working as it should.
User configuration of perfect pass is a joke
Cannot control tower camera from BIG (on screen buttons do nothing)
Ballast resets to empty when switching from P&P bags to tanks, forcoing the computer to think the tanks are empty and prevents the pumps from running more than 10 seconds. (Bad programming IMO)
Pain in the *** when ever we want to turn down the radio, we have to flip through a bunch of screens.
Outside air temp not working - If was not intended to work, why put in in?


All times are GMT -4. The time now is 09:13 AM.