TeamTalk

TeamTalk (http://www.mastercraft.com/teamtalk/index.php)
-   General / Other (http://www.mastercraft.com/teamtalk/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Calibrating Lake Temp Sensor? (http://www.mastercraft.com/teamtalk/showthread.php?t=46512)

seth25 03-30-2012 11:12 PM

Calibrating Lake Temp Sensor?
 
04 X30 water temp is reading about 10 degrees low. Is there a way to calibrate?

Thanks

93Prostar190 03-30-2012 11:42 PM

I want know too! Except mine says the water is much warmer .....2008 in my case.

seth25 03-30-2012 11:51 PM

http://www.mastercraft.com/teamtalk/...p/t-36992.html

Just found this. Looks like no real way to calibrate. Mine is readin 40 degrees.

WTRSK1R 04-01-2012 09:59 PM

If I remember correctly, 40 degrees is what it reads when the pickup is disconnected.

WTRSK1R 04-01-2012 10:02 PM

One other thing, mine was about 5 degrees low and afetr tightening all the ground connections on a ground bus under the dash near the steering wheel it is now within about 1 degree of a meat thermometer on the lake surface.

willyt 04-02-2012 08:34 AM

Quote:

Originally Posted by 93Prostar190 (Post 826659)
I want know too! Except mine says the water is much warmer .....2008 in my case.

Then you really have no excuse for why I didn't see you at oshay yesterday

93Prostar190 04-02-2012 11:03 AM

Quote:

Originally Posted by willyt (Post 826995)
Then you really have no excuse for why I didn't see you at oshay yesterday

Did you just hi-jack a thread to pick on me not being at the lake? ..... dude I will be driving you one day and there will be some speed control issues with the cruise control .... ;)

Peace.

musicmd 06-18-2013 07:50 PM

I'm curious about my lake temp sensor. I have a 2004 X-10 and the lake temp is stuck on 95 degrees. Is this a result of a short somewhere or a faulty sensor?

musicmd 07-01-2013 08:59 AM

Strangely enough, yesterday the water temp was 74-75 degrees, which fits the local measurements. Whatever was causing the earlier problem is now gone (at least for now.)

JBec 08-24-2014 09:46 AM

Quote:

Originally Posted by seth25 (Post 826655)
04 X30 water temp is reading about 10 degrees low. Is there a way to calibrate?

Thanks

Hi, did you manage to resolve. My 2102 X14V just did the same thing, was working fine but suddenly shows 10 C while water temp. is 20 C. Also my speedo calibration is gone and I can't access the setup menu. Any experience on how to fix this welcome. Thanks.


All times are GMT -4. The time now is 07:41 AM.