TeamTalk

TeamTalk (http://www.mastercraft.com/teamtalk/index.php)
-   Engine / Drive Train (http://www.mastercraft.com/teamtalk/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Where's the diagnostic port on a '07 X2 SS MCX (http://www.mastercraft.com/teamtalk/showthread.php?t=39915)

jpcarter 03-07-2011 10:18 AM

Where's the diagnostic port on a '07 X2 SS MCX
 
Where is the diagnostic port located on an '07 X2 SS with an MCX? I borrowed a Diacom code reader setup & want to scan & diagnose the codes. Just don't want to hunt & seek for 30 minutes trying to find the jack.

The "Check Engine" indicator came on last summer with it's accompanying audio warning on the MCX equipped 2007 X2 SS. Was able to turn off the indicator and alarm by hitting the display selector, but it came on again and again - and only under load.

Oil pressure was normal (40-60) as was the engine temp (~160). No unusual sounds. No power loss. Idle and acceleration all normal.

Tried unplugging the battery overnight. No effect.
Tried cycling the engine from cold to running temps multiple times. No effect.

SkiDog 03-07-2011 01:16 PM

Quote:

Originally Posted by jpcarter (Post 737139)
Where is the diagnostic port located on an '07 X2 SS with an MCX? I borrowed a Diacom code reader setup & want to scan & diagnose the codes. Just don't want to hunt & seek for 30 minutes trying to find the jack.

The "Check Engine" indicator came on last summer with it's accompanying audio warning on the MCX equipped 2007 X2 SS. Was able to turn off the indicator and alarm by hitting the display selector, but it came on again and again - and only under load.

Oil pressure was normal (40-60) as was the engine temp (~160). No unusual sounds. No power loss. Idle and acceleration all normal.

Tried unplugging the battery overnight. No effect.
Tried cycling the engine from cold to running temps multiple times. No effect.

SOMEBODY help this man! This is my previous boat! JimN, anybody?????????

jpcarter 03-07-2011 01:24 PM

thanks ski dog!

Sodar 03-07-2011 01:28 PM

I believe all the ports are on the rear of the engine. I do not know exactly, but when the dealer hooked mine up to the computer, they went straight to the driveshaft side of the engine where all the electrical connections and ECU are.

jpcarter 03-07-2011 02:11 PM

Also...does anyone have the basics of pulling the codes using the tool? As in...do I run the tool with the ignition off? Or, ignit on, w/engine off? W/engine running?

Tips appreciated.

Sodar 03-07-2011 02:28 PM

Quote:

Originally Posted by jpcarter (Post 737209)
Also...does anyone have the basics of pulling the codes using the tool? As in...do I run the tool with the ignition off? Or, ignit on, w/engine off? W/engine running?

Tips appreciated.

Ignition On, Engine Off.

jpcarter 03-09-2011 03:01 PM

Just found out my the diagnostic code reader that I had access to isn't setup to connect to Indmar.

Where's the best place online to get Indmar diagnostic tools and what is your recommendation for a pro-sumer model?

Sodar 03-09-2011 03:32 PM

When I was really researching, I was given these two addresses....

http://mefiburn.com/

and

http://www.rinda.com/

My thread: http://mastercraft.com/teamtalk/show...highlight=MEFI

jpcarter 03-09-2011 04:43 PM

Thanks Sodar. Will look at getting one of those. For now....Found a local Indmar mechanic. Going to have him use his test rig to pull the log Friday morning for ~$100.

BobbyG 06-09-2013 10:46 AM

Hi JP

I have the same year model boat. Last summer I started experiencing the same issues. However, once or twice I would lose power and see my oil pressure drop quickly then pop back up to normal.
What did you find was the issue with yours?

Thanks


All times are GMT -4. The time now is 08:26 AM.