TeamTalk

TeamTalk (http://www.mastercraft.com/teamtalk/index.php)
-   General Discussion (http://www.mastercraft.com/teamtalk/forumdisplay.php?f=6)
-   -   06 X30 Ballast Issue (http://www.mastercraft.com/teamtalk/showthread.php?t=82453)

Gvwolfe 09-06-2017 11:17 AM

06 X30 Ballast Issue
 
Ok, looking for guidance on where to start looking. All 3 ballast pumps (stbd, kgb, port) stopped working this weekend. The toggle switches for fill and empty still light up but no water in either direction. Any ideas?

gt23 09-06-2017 11:50 AM

when you turn them on do you hear them working, or nothing?
have you checked the fuses/circuit breakers?


odd that all three went at once. not sure on your circuit board but look there first

gt23 09-06-2017 11:54 AM

is it possible the inlet is blocked, if the motors are running it could be a blockage - unlikely I would think, but possible?

Gvwolfe 09-06-2017 12:10 PM

Nothing running at all. I'll check breakers to start. I found it strange that all 3 would stop at once

gt23 09-06-2017 12:40 PM

that is very strange. first guess would be electrical

rgardjr1 09-06-2017 01:38 PM

I would get your multi-meter out and check for power at the plug where it connects to the pump. I had a problem with one of my relays going bad so the pump would empty but not fill. I could tap on the outside of the plastic box with the relays and get it to come on. Weird that all three pumps are dead.

tr6coug 09-07-2017 03:05 AM

Check the relay box and make sure the box is getting battery power. The power terminals inside the box might be loose.

jjsaustin 09-07-2017 09:18 AM

Are you trying to fill/drain using the touch screen or the manual switches?

The manual switches need to be in the middle position to be able to use the touch screen

CantRepeat 09-07-2017 09:19 AM

Quote:

Originally Posted by jjsaustin (Post 1373318)
Check your ballast override switches.

What is a ballast override switch?

LKNtristar 09-07-2017 09:21 AM

Had the same issue with my 06 X15 early this season. My ballast controls went out with a full load. Issue? Corroded wires on the inside of the ballast control module. Easy fix


Sent from my iPhone using Tapatalk


All times are GMT -4. The time now is 09:43 PM.


2018