PDA

View Full Version : '01 PS190- bolts have detached/unglued from top of throttle panel


WalloonPS190
07-03-2013, 01:28 AM
I did some searching but only found references to throttle panels which have holes of some sort clear through the panel. On my '01 PS190 EVO, the bolts have a flat, thin head with holes in it, which is (was) glued to the inside of the panel. There are no holes through the top of the panel itself. The other day I noticed the panel sort of flopping in and out, and determined that the front two (of the three) bolts had broken off of the glue. I am grinding the remaining bits of glue ground off of the loose bolt heads. Wondering if I should try grinding or breaking the large "dabs" of glue off the panel, and reattach the bolts with some sort of epoxy? Any special type? All advice much appreciated.

agua4fun
07-03-2013, 08:48 AM
Same thing happened to me a few years back. I ended up just predrilling and using 3 stainless screws to hold it down. Its not as pretty, but not too bad looking. it also made it way easier to service parts on the panel.
I tried to upload a picture, but its not letting me today for sone reason.

WalloonPS190
07-03-2013, 05:11 PM
Thanks agua. Thought about that but maybe not quite ready, lol. The glue did apparently last 12 years. Maybe have been busted by an aggressive little kid playing with the controls.

catamount
07-04-2013, 12:37 PM
I think a 2-part epoxy is definitely your best bet here. Just made sure to put the panel back in place while it sets up so you're sure that the bolts are aligned with their corresponding holes.

WalloonPS190
07-07-2013, 10:23 PM
Thanks. I used JB Weld. Success for now it seems. It's sure a huge pain in the a$$ to get those washers and wingnuts on from the back, esp. the middle and front ones. Tried unsuccessfully to completely remove the panel from the boat, wasn't confident enough to disassemble throttle control far enough to achieve that, oh well.