PDA

View Full Version : 84 S&S stalls at idle speeds


d36yzrider
06-15-2012, 12:23 PM
My 84 mastercraft has some issues it always starts right up runs fine off the trailer but once it warms up it wont stay running. When at idle but runs fine when the throttle is open another thing is after a long run it usually idles fine for a few mins before going back to not idling like its unloaded. I rebuilt the carb changed the plugs and wires all that usuall stuff. Im not really sure what to do next and I have the timing set at 8 degrees.

Nvrgvup
06-15-2012, 02:41 PM
Do you know if the carb is starving from fuel? Is there fuel in the bowls?

Might be a clogged fuel filter / water separator.

d36yzrider
06-16-2012, 01:30 AM
has fuel filter was changed this year and it squirts when u pump it

1redTA
06-16-2012, 08:07 AM
could it be a choke issue? what is the idle set to? what if you fast idle it at around 1000 rpm. what does it do then

tex599
06-16-2012, 12:11 PM
Is it the Holley 4160? Is the idle fuel/air mixture set correctly. Should be 1 1/2 turns out on each side. I would double check that the idle passages are clear.

sam196370
06-18-2012, 10:36 AM
I would check the choke too - sounds like it's running rich.

thatsmrmastercraft
06-18-2012, 10:40 AM
Is it the Holley 4160? Is the idle fuel/air mixture set correctly. Should be 1 1/2 turns out on each side. I would double check that the idle passages are clear.

I would check the choke too - sounds like it's running rich.

These are the two things most likely to give you a problem.

Philscbx
06-18-2012, 10:42 AM
When it gets into die mode - restart with carb access - move the choke towards closed
to see it that makes it recover or continues to die.

If it recovers adding choke - then its not getting enough fuel - continues to die - flooding internally - float setting/or idle mixture.

Best to know which condition exists.