PDA

View Full Version : 2007 X1 RTP alarm going off when turning the key


HartlandX1
03-17-2012, 04:00 PM
New to me didn't do this previously.

Turn the key, either direction, and get a loud alarm. Don't seem to get any readings other than low depth. Battery was just charged, sitting right below 13 so don't think its low voltage. Any ideas? Thanks

HartlandX1
03-17-2012, 04:12 PM
Note, just in my garage

jafo9
03-17-2012, 04:21 PM
Im away from my manual, but if i recall, the only things that set off the buzzer are oil pressure, water temp, and something else. probably had one of the sensors go bad and when they fail or a fault is triggered they close the circuit and sent voltage to the buzzer. try unplugging a few of your sensors on the motor and see if the buzzer goes off. again, sorry for being non-specific, i'm hundreds of miles from my boat/shop currently.

Jim@BAWS
03-17-2012, 04:48 PM
Probably a LOW VOLTAGE code. If you removed the battery when charging. 3 full warm up and cool down sessions should clear the alarm

Jim@BAWS

snork
03-17-2012, 06:27 PM
change your oil lately?

HartlandX1
03-18-2012, 09:49 AM
Yes the dealership did. Haven't had it started since

snork
03-18-2012, 10:56 AM
did they fill the filter with oil? if not it'll trip the low oil pressure alarm

HartlandX1
03-18-2012, 02:32 PM
Would assume a Mastercraft dealership did it correctly...

HartlandX1
03-18-2012, 05:07 PM
On the water. Had up to speed several times. Oil pressure is good. Engine temp good. Started and stopped several times. Still buzzing. This sucks.

snork
03-18-2012, 09:50 PM
Get the dealer to hook up to comp see what triggered the alarm and then have them clear it