PDA

View Full Version : starting problem ps 190 1995


yardbird
09-09-2011, 01:09 PM
1995 pro star 190 after its hot it won't start it hits on initial start and dies and then it just turns over,can pull breather and disengage trans and open throttle and it'll start and run fine any help would ne appreviated

tideengineer
09-09-2011, 02:02 PM
my 96 LT1 will vapor lock but only if it bakes in the sun with the cover. have had to purge the pressure off full line on the upper side of the filter.

yardbird
09-09-2011, 02:14 PM
Is there a fix for this

gr82bgreen
09-09-2011, 04:43 PM
1995 pro star 190 after its hot it won't start it hits on initial start and dies and then it just turns over,can pull breather and disengage trans and open throttle and it'll start and run fine any help would ne appreviated

My 95 maristar 275 tbi would not start hot. It had a 160 thermostat. factory was 140 ( so ive been told) I replaced with a 140 and have not had a problem since. It runs at 150 on the gauge now.

cmarty123
09-09-2011, 07:47 PM
I have a 95 Maristar w/ a 275 tbi as well and I can't get it to start either unless I give it some throttle. I have replaced the IAC and still nothing. I bought the boat last year and when I test drove it, it started fine. I noticed the water temp was low and assumed he wasn't running a thermostat in it. Over the winter I put a thermostat in. Thing is i'm not sure if it was a 160 or 140. I think i'm gonna buy a 140 and see if that solves the problem...This website is great for this stuff. Thx

gr82bgreen
09-09-2011, 11:48 PM
I have a 95 Maristar w/ a 275 tbi as well and I can't get it to start either unless I give it some throttle. I have replaced the IAC and still nothing. I bought the boat last year and when I test drove it, it started fine. I noticed the water temp was low and assumed he wasn't running a thermostat in it. Over the winter I put a thermostat in. Thing is i'm not sure if it was a 160 or 140. I think i'm gonna buy a 140 and see if that solves the problem...This website is great for this stuff. Thx

I had trouble trying to figure it out as well. It was thanks to another member on here with the say boat that suggested a thermostat to me. It has run flawlessly since. I could not get a 140 at mastercraft. I got one at a mercruiser dealer. I've also heard napa makes one.

yardbird
09-12-2011, 12:29 PM
Just asking but how does the t stat cause it not to start