PDA

View Full Version : 2008 X45 VDIG issue


mseller
06-19-2011, 07:11 PM
it seems I am running into a similar problem that others on the site have experienced reading other posts. However, my issue is when I was driving at random times the vdig(turning right, hitting hard wakes) would restart on me(turning off PP as well). All other gauges remained on, music remained blaring, battery gauge read 14V. This lead me to believe I may have a loose connection somewhere? or is my vdig going bad?

mseller
06-20-2011, 11:10 AM
shameless bump to get on front page :)

mseller
06-22-2011, 09:40 AM
no suggestions? I really don't want to drag the boat 2 hours to the dealer....

2RLAKE
08-14-2011, 09:35 PM
i'm working through some similar issues on my 2008 X14 ... everything went Friday ... started with perfectpass surging then the boat died, restarted and died again ... i think its the ECM and swapped out the ECM with another one ... will let you know what i find

vision
08-14-2011, 09:43 PM
Are your batteries good? My VDIG would reboot from time to time and this behavior stopped when I throw out the POS Optima blue tops that I had and replaced them with a couple of DEKA batteries. My voltage meter was also 13 - 14.

But having said this, I would still think poor connection because yours occurs with sudden jolting of the boat where mine did not. I would grab a multimeter and test the voltage at the power connection to the VDIG.

holms
08-16-2011, 09:18 PM
My vdig was replaced ealier this summer on my 08 X2, PP, depth and some other weird things were happening...

mseller
08-17-2011, 02:59 AM
ever since I discovered my battery switch was broken in half and replaced it, I have yet to see the problems I was having again