PDA

View Full Version : Rule 750 bilge pump


agarabaghi
05-18-2011, 02:56 PM
So i need the old school bilge pump, because the new one with the bigger basket will not fit in the front area of the X1 (the tracking screws are in the way).

So where can I get the older style Rule Bilge 750 which looks like this:

http://cmmarinedistributing.com/images/uploads/Rule_750.jpg

instead of the new one, which looks like this:

http://ep.yimg.com/ca/I/yhst-37334516642247_2131_1829205

So how can i order the old one?

xbot50000
05-18-2011, 03:13 PM
I have a rule500 - old school basket new in package. You want?

ttu
05-18-2011, 03:16 PM
don't know where to find the older style.

i have two of the newer style that i need to replace. the clip that holds it into the basket has broke on both of mine.

tr6coug
05-18-2011, 03:26 PM
Amazon.com has the older ones.

agarabaghi
05-18-2011, 03:44 PM
I have a rule500 - old school basket new in package. You want?

pm sent xbpt50000.

Cobra Rob
05-18-2011, 04:05 PM
When I replaced mine I just put them in angled and used opposing corners to screw the baskets down. Basically 2 screws insted of 4 and sealed over the old ones. No issues that I am aware off and the new pumps are supposed to be better.....

ttu
05-18-2011, 04:07 PM
When I replaced mine I just put them in angled and used opposing corners to screw the baskets down. Basically 2 screws insted of 4 and sealed over the old ones. No issues that I am aware off and the new pumps are supposed to be better.....

except the clips break on them!

agarabaghi
05-18-2011, 04:19 PM
not sure what boat you did that on, but i couldnt install it sideways and get the hose to connect to it.

thatsmrmastercraft
05-18-2011, 04:27 PM
The clips break off virtually all bilge pumps.

agarabaghi
05-18-2011, 04:41 PM
there was so small little plastic o stuck in the blades. Looks like it was part of the pump?

http://img810.imageshack.us/img810/5797/imageani.jpg

agarabaghi
05-18-2011, 05:18 PM
this is terrible, no one carries these old ones anymore, and the new ones clearly do not fit... ahh

Cobra Rob
05-18-2011, 05:24 PM
not sure what boat you did that on, but i couldnt install it sideways and get the hose to connect to it.

X-45.. Don't recall any issues with hose.. I think I spent no more than 15 minutes to replace both...

agarabaghi
05-18-2011, 05:26 PM
The location for hte front 1 on the X1 is between the gas tank and the bolts for the fins. So it wont fit. i moved the new RM750A to the rear and put the rear RM750 upfront... but not the old one died heh

rgardjr1
05-18-2011, 05:40 PM
Replaced both mine last year. Found the older ones on Ebay for a direct replacement.

agarabaghi
05-18-2011, 05:45 PM
Yea i think i found one, it's listed as the RM750... i sent the guy a message just to be sure.

xbot50000
05-19-2011, 10:08 AM
Does the old one no longer work? Mine stopped working - screen was full of crap. Cleaned the screen and it worked fine. Flip it upside down to engage the float and see if it starts to work.

xbot50000
05-19-2011, 10:10 AM
Here is the same spare one I have.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NIP-Rule-RM500A-Marine-Rule-Mate-500-Marine-Bilge-Pump-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem19c589cbd7QQitemZ11068 8324567QQptZBoatQ5fPartsQ5fAccessoriesQ5fGear

I could send you mine, but I'm in Canada and mail is slow. Might take a while to get to you as I can't send until Tuesday.

agarabaghi
05-19-2011, 10:11 AM
Thanks, i found a guy on ebay who told me the item he was selling was indeed the old model. So i ordered it. Thanks though/

ttu
05-25-2011, 12:00 PM
X-45.. Don't recall any issues with hose.. I think I spent no more than 15 minutes to replace both...

how did you do the wiring on the new pumps?

agarabaghi
05-25-2011, 12:02 PM
cut / splice / heat shrink connectors / electrical tape. done.

ttu
05-25-2011, 12:06 PM
cut / splice / heat shrink connectors / electrical tape. done.

thanks! need to replace two of them.