PDA

View Full Version : new to me 95 prostar 190 rpm ?


gwcinut
10-15-2010, 03:02 AM
Hey guys, first post....my new to me 1995 prostar 190 I have some questions about. It has the corvette LT1, 1:1 trans, 13x11.5 3 blade prop. has around 1500 hours.

Seems to run great, pull hard, no hesitations....but will only run up to 4250-4300 rpms. I have only had it out 3 times, same results all 3 times. I figured with this prop and everything I read on this site it should be turning around 5000-5200 rpms.

What should I be looking at, if anything? it shows about 42 mph on the speedos, this thing should run close to 50 with only driver and passenger, shouldn't it?

The lake I go to is about 2200 ft elev. The previous owner ran it at around 4500 ft.

HELP make it go faster!

Thanks, Gary

Bouyhead
10-15-2010, 05:45 AM
Welcome to TT. Try this link:
http://mastercraft.com/teamtalk/showthread.php?t=11251&highlight=corvette (http://mastercraft.com/teamtalk/showthread.php?t=11251&highlight=corvette)

That should get you started. Lots of guys will be chiming in soon with first hand experience.
Always verify speed with GPS and one last thing: POST SOME PICS!!!!

BrianM
10-15-2010, 08:55 AM
RPMs seem a bit low but 42-43 mph top end with that prop and elevation sounds about right to me.

gwcinut
10-19-2010, 10:40 PM
What are the vents in the dash supposed to be hooked to? one is plugged and has a 3/8 barb fitting the other is just open, looks like it was for a heater hose or something.

What can I do as far as a tune up on the LT1? clean air filter, change plugs, what else?