PDA

View Full Version : Wire with no home


LakePirate
05-25-2005, 08:20 PM
For some reason I have a light blue wire that I don't have a home for. It is not the blue wire that came off of the oil pressure sending unit.
this is on an 89 tristar.....Help.

Leroy
05-25-2005, 09:39 PM
Lakepirate; I'm struggling to understand where it came from myself or is it just a piece of wire loose in the boat connected to nothing?

LakePirate
05-25-2005, 09:44 PM
I changed out the distributor to electric and when reassembling the wires I can't figure out what it was attached to.

JimN
05-25-2005, 09:45 PM
Where, exactly, is this wire? Have you checked it for voltage or connection to ground?

LakePirate
05-25-2005, 10:13 PM
It is in the wiring harness and comes around to the front of the engine. I will check it for voltage and post right back

LakePirate
05-25-2005, 11:35 PM
Well I don't have a voltometer that works. Don't you just love that. I will try and get one tomorrow and search around for a wiring schematic.

If anyone has any thoughts on a grey/lt blue wire that would be in the front of the engine. It is also the last wire on the right of the breaker box.

JimN
05-26-2005, 12:13 AM
Didn't you say it was light blue in the original post? If it's grey with a blue tracer, look on the back of the tach and see if it matches the tach wire. If it does, it goes on the coil (-) terminal.

LakePirate
05-26-2005, 12:16 AM
That would make sense

Positive or Neg on the coil?

JimN
05-26-2005, 12:37 AM
(-) is negative

LakePirate
05-26-2005, 12:44 AM
Now that you say that it makes perfect sense
(-) = didn't even register

Thanks Jim
You are the man

ski_king
05-26-2005, 12:54 AM
Sounds right to me.

This wiring diagram seem to be somewhat universal for the older boats.
http://www.skiboathelp.com/tech/colorcode.html