View Full Version : 351 pcm won't rev, stumbles

09-04-2008, 01:23 PM
Noob here, hope ya'll can help with silly problem,bought ski boat last week, took out first time ran great,took home, replaced p,p,c,c,r,wires. Hooked up hose, tested, idled fine, adjusted timing, etc., took to lake,would not rev, only idle.Back home, rebuilt carb(holley 4160), still does same thing, have tried swapping all new stuff for old, still same, will start and idle , when you try to throttle, just stumbles and bogs, will not rev much. any help greatly appreciated!

09-04-2008, 01:35 PM
bought ski boat last week

Specifically what kind of ski boat? :rolleyes:

09-04-2008, 01:40 PM
Recheck your work, make sure you reconnected all the wires to the proper cylinder, make sure you timed off #1. Check your dwell, blah blah blah... Cause and event seems to indicate you made an error. It happens.

09-04-2008, 01:42 PM
Kind of sounds like the timing may not be advancing. May want to check out your distributor.

09-04-2008, 02:03 PM
Thx, sorry, is an '84 Ski Centurion trutrac, 300 original hours.
backtracked everything, thought for sure was plug wires, does 13726548 sound correct?, checked dist advance, seems perfect, someone told me was blown powervalve in carb, that's why I rebuilt it. Someone else suggested, water in gas?

09-04-2008, 02:23 PM
If it has a "points" type distributor... replace the condenser. And yes, you can get a brand new one that's bad.

09-04-2008, 03:46 PM
There are two firing orders, but yours should be cast into your intake manifold, anyway according to this


depending on the engine tag it could be 13726548 LC & LD or 15426378 LE

09-04-2008, 04:18 PM
thx, have the manual, double-checked the wires, installed correctly by id#, am going to replace with electronic ign conversion, any other suggestions?

09-08-2008, 07:14 PM
it was the stupid points and condensor, replaced with mallory elec ign kit, all is perfect now,thx!!