PDA

View Full Version : 100 amp Alternator upgrade should I upsize the circuit breaker?


mad-dog1
06-16-2008, 08:22 PM
:confused: I have some issues with the 100 amp alternator upgrade...don't know why it keeps tripping my 40 amp breaker any suggestions?
I installed a new 6 gauge line from the alternator to the battery terminal in my starter relay and it still throws the breaker...

KHall
06-17-2008, 07:48 PM
You are pulling more than 40 amps on that circuit the breaker feeds.

mad-dog1
06-18-2008, 06:31 PM
Hey KHall :
Thanks for the reply, Any ideas as to what i should look into??
or where to begin to troubleshot the issue?
Silly question, but I'm no electrician by any means...I really appreciate any input..!
Thanks